Företag

Hur företag inom mark- och anläggning kan hitta bättre produkter

Skriven av Rebecca

Om du är företagare och jobbar inom installation, drift och underhåll, bygg och anläggning eller mark och anläggning vet du redan hur viktigt det är att jobba med kvalitetsmaterial. Det gör jobbet mycket lättare att genomföra, men minst lika viktigt är det faktum att jobbet blir mer hållbart och inte behöver göras om efter ett tag på grund av undermåliga material. Men hur kan du hitta bättre material och verktyg?

Lyssna på andra kunder

Det är omöjligt att ha erfarenhet av allt och framförallt när det kommer till olika produkter. Lyssna därför gärna på andra företagare och vilka produkter de rekommenderar. Om du till exempel funderar på att köpa vägtrummor på Markgrossen ser du snabbt att tidigare kunder har gett produkten toppbetyg. Du får direkt veta att produkten håller god kvalitet, och att kunder med samma behov som du har rekommenderar den åt dig.

Du kan även fråga andra företag inom samma bransch i ditt lokalområde ifall de kan rekommendera en återförsäljare. Men det är självklart inte säkert att de vill dela med sig, eftersom du är en direkt konkurrent.

Våga testa nya leverantörer

Om du har varit igång länge kanske det känns säkrast att hålla dig till dina gamla vanliga trotjänare. Trots att du kanske inte är helt nöjd med kvaliteten. Eller så kanske du inte är helt nöjd med företagets kundservice och leveranstider.

Precis som när du läser recensioner för produkter bör du läsa recensioner för leverantören. Har de en bra kundtjänst och hur upplevs deras leveranstider? Är det lätt att returnera produkten vid behov?

Ibland kan det verkligen löna sig att testa nya leverantörer och inte bara för att produkterna kan vara billiga. Nytänkande leverantörer kan ofta erbjuda en bättre helhetsupplevelse än leverantörer som har kört på på samma sätt år efter år.

Köp gärna in ett lager

Om du har hittat en bra leverantör av de verktyg eller produkter du behöver bör du överväga om det lönar sig att köpa in ett lager. Då kan du få handla till grossistpriser och spara pengar på sikt. Dessutom har du alltid bra produkter tillgängliga när du verkligen behöver dem.

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Om skribenten

Rebecca