Recensioner

Cykelvagn test 2020

cykelvagn
Skriven av Jonathan

När värmen rullar in gör cyklarna det med. Inte minst för familjer. För alla som har barn och vill få med dem på cykelturen på ett bekvämt och säkert sätt är det dags att skaffa en cykelvagn. Med en cykelvagn kan barnet åka med i lugn och ro till roliga aktiviteter och viktiga ärenden. Tack vare att en cykelvagn även kan omvandlas till en promenadvagn är det lätt ta cykeln till olika sysselsättningar. Med förvaringsmöjligheter är det inga problem att ta med vagnen för att handla, hälsa på en kompis eller bara ta en härlig cykeltur ute i solen. 

Topp 3 cykelvagnar 2020

1. Hamax Outback

 • Lätt att fälla ihop
 • Bekvämt för barnen
 • Mycket förvaring
 • Bred över bakhjulen

Bästa pris hos:

2. Thule Chariot Cross 2

 • Kan cykla med nedfällda säten
 • Fjädring på bakhjulet
 • Kan användas i många aktiviteter
 • Jobbigt med separata skydd
 • Litet bagageutrymme

Bästa pris hos:

3. Nordic Cab Explorer 2 in 1

 • Kan lutasäten
 • Mycket utrymme för packning
 • Kan användas i flera aktiviteter
 • Litet promenadhjul

Bästa pris hos:

Vad är en cykelvagn

En cykelvagn är en sorts sidovagn för barn som kan dras med en cykel. Den är alltid utrustad med ett eller två säten och sele för att barnen ska kunna sitta bekvämt och säkert. Dessa vagnar kan enkelt monteras från en cykelvagn till att bli en vanlig barn- eller promenadvagn. En cykelvagn brukar även ha mycket utrymme för förvaring för att man ska kunna få med sig allt från en extra jacka till matkassar. 

När passar det att ha en cykelvagn?

En cykelvagn är perfekt för alla som har barn och som vill kunna cykla till platser. Det kan vara för att man inte har en bil, eller helt enkelt föredrar att cykla. Att cykla är bra för både miljö och hälsa. En cykelvagn kan vara ett bra transportmedel eftersom barnen kan följa med medan de sitter säkert och bekvämt i en vagn bredvid. NTF ger råd om vad du bör tänka på när du skjutsar dina barn i en cykelvagn.

Att ha barnet i en sits bak på cykeln kan vara obehagligt för många eftersom det kan bli stor skador om cykeln råkar välta. Vagnen kommer aldrig välta och försvarar dessutom barnet från väder och vind med sina olika sorters skydd. Allt från solskydd till insektsnät. Eftersom cykelvagnen kan bli en vanlig barnvagn när man har cyklat färdigt passar den jättebra att ha med på utflykter eller resor till mataffären. En cykelvagn är perfekt för alla som vill ut och cykla med sina barn på ett säkert och bekvämt sätt. 

Cykelvagn för många aktiviteter

Vissa cykelvagnar tillkommer med flera tillbehör som gör att man kan göra mer än att bara cykla och promenera med den. Till några cykelvagnar går det att köpa saker som tillåter en att jogga, vandra eller till och med åka skidor. Om man vet med sig att det är sådana aktiviteter man tycker om att göra. Passar en cykelvagn perfekt eftersom den ger en möjligheten att fortsätta med sina favoritsysselsättning även om barnen är med. Aktiviteterna kan till och med bli en rolig sysselsättning man kan göra med barnen. 

Hur stora barn kan man ha i en cykelvagn?

Hur stora barnen kan vara i en cykelvagn beror helt och hållet på modellen. Alla har olika storlekar på sina kabiner vilket avgör hur stora barnen kan vara. Det är längden på ryggstödet som spelar störst roll, men även höjden mellan golv och tak. Genom att ta dessa mått och jämföra dem med barnen kan man hitta rätt storlek. Tänk även på att om man ska ut och cykla ska barnen ha cykelhjälm på sig och då kan de behöva ännu mer plats för att kunna sitta säkert och bekvämt. 

Små barn

Det finns några vagnar som tillåter barn ända ner till sex månader gamla om de kan sitta upp stabilt. Dessa brukar tillhöra lite mer premium vagnar som kan ställa om alla delar på sätet och selen. Billigare cykelvagnar tenderar att sitta fast mer. Det är dock vanligare att man inte börjar använda cykelvagn innan de är ca nio månader för att försäkra sig om att de sitter bra i vagnen. Nyfödda barn bör inte åka i cykelvagn. Det är enligt lag ett krav på att alla barn ska bära hjälm när de cyklar och det kan inte en nyfödd ha. 

Stora barn

Det finns ingen gräns när det kommer till hur stora barn kan vara i en cykelvagn. Ålder är inte det som avgör, utan vikten. Därför ska man titta på vagnens maxvikt som brukar ligga på 45-50 kg. Cykelvagnen får inte belastas med mer vikt än dess egna maxvikt är, annars kommer den att gå sönder. Tänk på att det gäller den totala vikten, inklusive alla barn och packning. 

Cykelvagnar

Hamax Outback

Bästa pris hos:

Som vinnare i bäst i test av cykelvagnar 2020 presterar Hamax Outback på topp i både design och bra funktioner. Med vagnens stomme synlig är det lätt att se det stabila bygget och utsidan är både slimmad och stilren. Ett snabbfäste ingår i cykelkärran, samt ett promenadhjul som kan snurra. Det finns flera extra saker som går att köpa till som ett jogginghjul som är perfekt att montera för de som vill ge sig ut och springa med vagnen. I vagnen finns det plats för två barn. Det finns gott om plats och sätena är vadderade. Vill barnet sova går det även att fälla ned ryggstödet. Ena bakhjulet erbjuder även en ställbara fjädring för att bli ännu mer bekväm. Snabbfästet för cykelarmen briljerar i testerna. Den fästs med ett klick och visar grönt om den har anslutits på rätt sätt. Tack vare att den är enkel att ansluta går det snabbt att skifta mellan cykel- till promenadläge. Cykelarmen kan läggas i förvaringen på vagnens baksida. 

Barnet i kupen är skyddad mot alla sorters väder. Med sitt skydd av klarplast stoppar den både vind och regn. Solskyddet dras ner för att stoppa den brännande solen och insektsnätet hindrar insekter från att komma in. Plasten är klar och stor vilket ger barnet stora öppningar att se ut. Inne i kupen finns det små förvaringsfickor där barnen kan ha småsaker och på utsidan sitter två stora strandväskor för den ultimata förvaringen. För föräldrarnas bekvämlighet kan handtagen ställas in och det finns en passande fotbroms längst ner. Bakhjulen är en aning för breda, men det är något man snabbt kan komma över. Hamax Outback går även att lätt fälla ihop till ett platt paket vid förvaring eller transport. Med sina smarta lösningar, stora komfort och snygga design är Hamax Outback en klar vinnare av bäst i test och ett bra val när det kommer till att köpa cykelvagn. 

 • Lätt att fälla ihop
 • Bekvämt för barnen
 • Mycket förvaring
 • Bred över bakhjulen

Beskrivning:

 • Bredd: 86 cm
 • Vikt: 18,5 kg
 • Maxvikt: 40 kg
 • Ihopfällbar: Ja
 • Antal barn: 1 eller 2
 • Ställbara ryggstöd: Nej
 • Ställbart handtag: Ja
 • Promenadhjul: Ja snurrbart hjul ingår
 • Skydd framtill: Klarplast och solskydd

Youtube:

 


Thule Chariot Cross 2

Bästa pris hos:

Som bäst i test i premiumklassen kan man förvänta sig hög kvalitet och smarta lösningar. Som tur är levererar Thule Chariot Cross 2 på alla punkter. Att promenera, cykla, jogga och till och med åka längdskidor är fullt möjligt med denna modell. Det finns plats för två barn i det stora sittutrymmet. Det är enkelt att justera selen och de går att sätta i fästet en och en utan att behöva paras ihop först. Sätet är bekvämt och kan lutas bakåt för att barnet ska kunna sova tryggt utan att gunga framåt med huvudet. Det går även att luta sätet individuellt om ett barn vill vara vaken och den andra vill vila. Tack vare att ryggstödet också kan låsa sig i de olika lägena är det tillåtet att cykla med nedfällda säten. Något som väldigt få cykelkärror för barn är tillåtna att göra. När det är dags att cykla iväg fäster man cykelvagnen enkelt på cykelns bakhjul med ett snabbfäste. Med sin ställbara fjädring blir resan bekväm då det guppar mindre inne i vagnen. 

När man ska promenera med vagnen går det snabbt att ta bort cykelarmen och fästa framhjulet. Framhjulet fästs dessutom ovanifrån som gör att de alltid är nära till hands för att växla tillbaka till promenadläge. Det finns flera skydd till kupén för att skydda barnen från alla sorters väder. Inbyggt finns ett insektsnät som stängs när man drar igen kupédörren med dragkedjan. Det finns även solskydd som kan fästas separat på vagnen. Skulle det regna och blåsa riktigt mycket finns det ett skydd i plast som man kan dra över. Denna är inte heltäckande och inte ämnad som skydd för vagnen när den står still, utan endast för att skydda barnet när man är ute med vagnen. Det kan vara lite krångligt med alla skydd som fästs separat, det hade varit bekvämt om man inte behövde bära runt dem bredvid. Förvaring finns både inne i kupen och på baksidan av vagnen, men de är väldigt små vilket gör att man inte kan få med särskilt mycket saker. Detta är en riktigt bra cykelvagn som är smart konstruerad och har många lösningar. Det är en av de bästa cykelvagnarna 2020. 

 • Kan cykla med nedfällda säten
 • Fjädring på bakhjulet
 • Kan användas i många aktiviteter
 • Jobbigt med separata skydd
 • Litet bagageutrymme

Beskrivning:

 • Bredd: 80 cm
 • Vikt: 14,5 kg
 • Maxvikt: 45 kg
 • Ihopfällbar: Ja
 • Antal barn: 1 eller 2
 • Ställbara ryggstöd: Ja
 • Ställbart handtag: Ja
 • Promenadhjul: Ja snurrbart hjul ingår
 • Skydd framtill: Insektsnät och separat skydd i klarplast

Youtube:


Nordic Cab Explorer 2 in 1

Bästa pris hos:

Denna modell fungerar lika bra som en barnvagn som en cykelvagn. Det är enkelt att byta mellan snabbfästet på cykeln till promenadhjulet där fram. Det går att lämna cykelarmen på chassit när det inte används och man klickar bara fast hjulet i dess fäste. När hjulet inte används kan den ligga i förvaringen där bak. Tråkigt nog är själva promenadhjulet ganska litet vilket gör att den kan kännas mindre stadig. Men där man inte har sparat på storleken är utrymmet i bagaget. Det finns en riktigt bagagelucka i mindre format där det går att ställa in många saker. Perfekt för en resa till exempelvis mataffären när man ska ha flera matkassar med sig hem. Själva cykelkärran är väldigt tålig med en hård bottenplatta som dessutom skapar en extra bra balans för vagnen. Det gör att man inte behöver oroa sig när man ska ta sig runt med mycket i bagaget. Den är bekväm att cykla och promenera med oavsett. 

I denna vagnen kan två barn sitta bredvid varandra, eller ett barn i mitten. Det går nämligen att flytta på selen utefter ens behov. Ryggstödet går att vinkla ned i ett viloläge vilket gör att barnet kan sova medan man promenerar. Det är tyvärr inte tillåtet att cykla med sätet nedfällt av säkerhetsskäl. Sätena är har sittblock i sig som gör den väldigt bekväma att sitta på och selen är vadderad. Handtagen till vagnen kan lätt justeras för att vara bekväma att köra med. Det finns massor av spännande tillbehör att köpa till. Med den kan man springa med vagnen eller även åka skidor. Detta är en modell som är till för att utföra aktiviteter. Det är inte den billigaste cykelvagnen, men den har mycket att erbjuda när det kommer till konstruktion och användning. 

 • Kan lutasäten
 • Mycket utrymme för packning
 • Kan användas i flera aktiviteter
 • Litet promenadhjul

Beskrivning:

 • Bredd: 79 cm
 • Vikt: 14 kg
 • Maxvikt: 50 kg
 • Ihopfällbar: Ja
 • Antal barn: 1 eller 2
 • Ställbara ryggstöd: Ja. till viloläge
 • Ställbart handtag: Ja
 • Promenadhjul: Ja snurrbart hjul ingår
 • Skydd framtill: Myggnät, klarplast och heltäckande

Youtube:

 

Thule Chariot Cab 2

För alla med en aktiv livsstil kommer Thule Chariot Cab 2 att passa perfekt. Med många tillbehör går det att göra allt från jogging till skidåkning med denna cykelvagn. Sittplatsen till barnen är stor vilket låter dem ha cykelhjälmar på sig på ett bekvämt sätt, även om de skulle vara två i vagnen. Sätena i vagnen kan fälla ner ryggstödet individuellt vilket låter ett barn sova medan det andra är vaket. Sittdelen har flera skydd. När man stänger till vagnen finns det ett nät som kan fästas med klämmor och dragkedjor. Det finns även ett regnskydd i plast som stoppar både vind och regn. Plasten är genomskinlig vilket låter barnen fortsätta titta ut. Solskyddet kan fästas på vagnen och justeras för att bara skugga så mycket som man önskar. Det är lite tråkigt att både regn- och solskyddet sitter separat vilket gör det lätt att råka glömma dem hemma. 

Det går snabbt att fästa cykelvagnen till en cykel med dess snabbfäste. Lika enkelt är det att ändra den till promenadläge. Till denna modell medföljer det två stycken promenadhjul som monteras upp när de inte används, och ner när det är dags att promenera. Det finns en fotbroms på vagnen som är lättåtkomlig. Om man vet att man tänker vara ute och jogga med vagnen finns det andra modeller inom Thule som även har en handbroms i handtaget. Att komma åt fotbromsen när man springer är närmare omöjligt. Men som på alla Thule modeller har Cab 2 justerbara handtag för bekväm användning och en ställbar fjädring. Detta är en modell som är bekväm för både barn och vuxna att använda. 

 • Stora sittplatser
 • Viloläge för ryggstö
 • Separata skydd

Beskrivning:

 • Bredd: 80 cm
 • Vikt: 16,5 kg
 • Maxvikt: 45 kg
 • Ihopfällbar: Ja
 • Antal barn: 2
 • Ställbara ryggstöd: Ja
 • Ställbart handtag: Ja
 • Promenadhjul: Ja snurrbart hjul ingår
 • Skydd framtill: Klarplast och solskydd

Youtube:

Thule Coaster

Thule Coaster är en billigare cykelvagn med många enkla funktioner. Det ryms två barn, men det rekommenderas att det är mindre barn. Är barnet lite äldre bör det bara köras ett barn, annars blir det trångt. Medan sätena är bekväma går det inte att vinkla ner ryggstödet och passar därmed inte att sova i. Själva vagnen går alldeles utmärkt på plana enkla ytor, som asfalt eller grusväg. Vid mer utmanande terräng kan den få problem eftersom promenadhjulet är av plats och väldigt litet. Det gör att den kan vara lite svår att köra med eftersom den kan kana iväg vid svåra ytor. Vagnen saknar dessutom fjädring vilket skulle göra att den guppar mycket om den kör över gropar. Men det är enkelt att byta från cykelvagn till att promenera med den. Den har ett snabbfäste som gör växlingen väldigt enkel. Det finns även en säkerhetsrem som ska stoppa vagnen från att rulla iväg om fästet skulle gå sönder. 

På framsidan av sittdelen finns det två lock som ligger ovanpå varandra. Den som är överst består utav plast som skyddar mot regn och vind. Det andra lagret är ett nät som är till för att skydda mot insekter. Förvaringen är bra. Det går att förvara allt från promenadhjulet till stora matkassar. När man vill transportera vagnen kan man lätt fälla ihop den så den blir platt. Den tar ännu mindre plats om bakhjul och dragstång tas av. Detta är en bra och billig cykelvagn som är väl godkänd i sina tester. Tyvärr saknar den några finesser som fjädring, utrymme i kupen och möjligheten att fälla ner ryggstöden. Vet man att man kommer använda cykelvagnen mycket och dessutom vill ta ut den på mer avancerade aktiviteter finns det bättre cykelvagnar. Men med tanke på priset är det en bra cykelvagn för grundläggande behov. 

 • Billig
 • Bra bagageutrymme
 • Trångt
 • Ingen fjädring
 • Kan inte fälla ryggstöden

Beskrivning:

 • Bredd: 11 cm
 • Vikt: 11 kg
 • Maxvikt: 45 kg
 • Ihopfällbar: Ja
 • Antal barn: 1 eller 2 
 • Ställbara ryggstöd: Nej
 • Ställbart handtag: Ja, kan monteras åt två olika håll
 • Promenadhjul: Ja snurrbart hjul ingår
 • Skydd framtill: Klarplast och myggnät

Youtube:

 

Nordic Cab Active 2 in 1

För den som är riktigt aktiv är Nordic Cab Active 2 in 1 riktigt passande. Det medföljer ett promenadhjul och cykelfäste när man körer cykelvagnen. Men det går även att köpa tillbehör som gör att man kan jogga, åka skidor och vandra. I vagnen får man med ett eller två barn. Det är ganska gott om plats och sätena är bekväma. Det finns ett konstigt designval där ryggstödet går väldigt högt upp, men selen kan inte justeras lika högt. Barnet kommer att ha vuxit ur selen långt innan de kan nyttja det långa ryggstödet. Men det går att fälla ner ryggstöden vilket är väldigt bekvämt om barnen vill sova. Dock sitter ryggstödet ihop vilket gör att om man fäller ner ryggstödet för ett barn måste det andra barnet också luta sig bakåt. När ryggstödet fälls ner försvann även mycket benutrymme för barnen i testerna.  Selen måste dessutom paras ihop de två spännena innan man kan sätta fast dem. För cykelvagnar från 2020 känns det som ett omodernt och krångligt designval. 

När det kommer till att hantera vagnen utifrån är det mycket bättre. Den är enkel att fälla ihop för en smidig transport av vagnen. Det går att vinkla handtaget till en bekväm höjd och det går snabbt att växla mellan cykel- till promenadläge. Både cykelarmen och hjulet kan förvaras i vagnen. Tyvärr finns det inte gott om förvaringsutrymme i vagnen. Det finns några tygpåsar att lägga saker i, men de kan inte frakta större saker som matkassar. Skydd finns  det gott om. Det finns skydd mot sol som skuggar barnens huvuden, plast som stoppar vind och regn, samt ett nät för att stoppa insekter. Sammanfattningsvis är det en bra cykelvagn som saknar några finesser.  Många av problemen är mindre, men något som kunde lätt undvikas med ett nytänk gällande designen. Detta är dock en av de billigare cykelvagnarna och priset måste alltid ingå i en bedömning. 

 • Billig
 • Kan fälla ryggstöden
 • Litet bagageutrymme
 • En liten sele
 • När ryggstöden fälls ner försvinner mycket av benutrymmet

Beskrivning:

 • Bredd: 81 cm
 • Vikt: 15 kg
 • Maxvikt: 45 kg
 • Ihopfällbar: Ja
 • Antal barn: 1 eller 2 
 • Ställbara ryggstöd: Ja
 • Ställbart handtag: Ja
 • Promenadhjul: Ja snurrbart hjul ingår
 • Skydd framtill: Insektsnät, klarplast och solskydd

Youtube:

North 13.5 Speeder

Precis som namnet föreslår är North 13.5 Speeder fokuserad på att kunna ta sig snabbt fram. Det är en kombination av cykel-, barn- och joggingvagn. Den får med både ett snabbfäste för cykeln och ett extra stort hjul som passar till jogging, men även en promenad. Vagnen känns stabil när den rullar bakom cykeln vilket tyder på en stadig konstruktion. Med sitt stora utrymme och hantering av maxvikten kan två sjuåringar lätt få plats tillsammans i vagnen. Det finns en bra sele och nackkuddar. Sätet kunde vara bekvämare, men är helt okej. Fjädringen är vad som imponerade i testerna.  Vagnen hoppade sällan och gjorde den det tog fjädrarna emot stötarna bra. Det gör att den passar att ta med ut på svårare terräng. Det finns mycket förvaring, men det handlar mer om antalet. Fickor finns både på insidan och utsidan. Alla fickor har delats upp för bättre sorteringsmöjligheter. Men det lämnar en med flera fickor som är för små för att kunna förvara något större som en strandväska eller matkasse. 

Medan den fungerar bra som en cykelvagn, är bytet till en barnvagn väldigt krångligt. Cykelarmen kan sitta kvar på chassit som med många andra modeller. Men framhjulet och handtaget sitter ihop med en bromsvajer. De måste tas bort när man ska iväg och cykla vilket tar tid, men som också kräver mycket skruvande. Som tidigare nämnt finns det inte särskilt mycket förvaringsutrymme tyvärr. Vill man byta ut cykelvagnen till en promenadvagn kommer framhjulet att äta upp den lilla förvaring som fanns. Fördelen sitter dock vid handtagen som kan justeras efter behov och handbromsen som sitter lämpligt för joggare. Ska man ha en cykelvagn som inte behöver byta mellan cykelkärra och promenadvagn ofta är detta en bra cykelvagn. Den passar i svårare terräng och med sin robusta konstruktion passar den perfekt att ta med på större utflykter. 

 • Gott om plats
 • Bra fjädring
 • Litet bagageutrymme
 • Svår att göra om till barnvagn

Beskrivning:

 • Bredd: 80 cm
 • Vikt: 15 kg
 • Maxvikt: 40 kg
 • Ihopfällbar: Ja
 • Antal barn: 1 eller 2 
 • Ställbara ryggstöd: Nej
 • Ställbart handtag: Ja
 • Promenadhjul: Fast hjul ingår, snurrbart hjul kan köpas till
 • Skydd framtill: Myggnät och klarplast

Youtube:

 

Vanliga frågor om cykelvagnar

Vilken är den bästa cykelvagnen?

Vad som gör en modell till den bästa cykelvagnen beror på vad man värdesätter mest. Vissa vagnar är stora och rymliga för att kunna transportera matkassar, medan andra har bra fjädring och handbroms för att man ska kunna jogga med den. Men det finns några saker som den bästa cykelvagnen måste ha. Först ska den vara användarvänlig. Det ska vara lätt att montera den på cykeln och att sedan ändra den till en promenadvagn. Sätet ska vara bekvämt för barnet och selen ska var lätt att justera och fästa. Sedan ska den vara säker med bra koppling till cykeln och lättillgängliga bromsar. 

Det finns en modell som har presterat bra på alla dessa punkter och imponerade i sina tester. Det är Hamax Outback som inte förvånansvärt har blivit utnämnd till bäst i test för cykelvagnar 2020. Den är välkonstruerad med många smarta lösningar. Allt är säkert och lättanvänt med stor förvaring för att passa till utflykten lika mycket till veckohandlingen. Är man intresserad av att köpa cykelvagn är denna ett bra val. 

Kan man låsa en cykelvagn?

Det finns inga speciallås ämnade till en cykelvagn. Men det är alltid bra att försöka låsa fast den för att förhindra en stöld. När den är hemma är det bra om den kan vara inlåst i ett förråd eller garage. Har man inte mycket plats kan man fälla ihop cykelvagnen för att spara på utrymmet. När man är ute och cyklar måste man ha med sig ett extra lås. En cykelvagn kan alltid tas loss från cykeln och rullas därifrån även om själva cykeln är låst. Därför är det bra om man har ett separat lås till cykelkärran. Det enklaste är att låsa fast den med ett vajer- eller kabellås. Gärna något som är lite längre. Antingen kan man då låsa fast den i cykeln om cykeln är låst på eget sätt, eller i någon närliggande objekt. Låset är lätt att få med genom att lägga det i förvaringsutrymmen på vagnen. Fäst gärna låset i ramen på cykelvagnen. 

Hur kopplas cykel och cykelvagn ihop?

Det kan se lite olika ut på hur man kopplar ihop cykeln och cykelvagnen beroende på modell. Men generellt sett behöver man börja med att se till att cykelarmen är monterad på cykelvagnen. Sedan behöver man montera vagnens fäste på bakhjulet på cykeln. Cykelarmen kopplas sedan ihop med fästet på cykeln med en sprit. Vanligtvis behöver man även säkra ihopkopplingen med en vajer som har en karbinhake. Det finns vissa modeller som har med ytterligare en säkring ifall den skulle lossna, men det är ovanligt att fästena tappar greppet. 

Hur fälls en cykelvagn ihop?

Hur man fäller ihop en cykelvagn beror på modellen. När man fäller ihop en cykelvagn blir den plattare och är enklare att förvara och transportera. För att kunna krympa den ytterligare kan man även ta bort bakhjulen för att kunna minska bredden ännu mer. Vissa modeller blir mindre än andra när de fälls ihop. Några kan till och med förbli för stora för att ens få plats i en bil. Om man prioriterar att kunna transportera den är det viktigt att se över hur stor den blir ihopfälld innan man köper den. 

Kan man ha hund i en cykelvagn?

Det går absolut att ha hundar i cykelvagnen. Det finns cykelvagnar som är helt anpassade till att ha djur i dem, men det går att använda en cykelkärra för barn också. Den största skillnaden är att en vagn som är anpassad till djur har inga säten och lämnar därmed mer plats. Därför kan det vara bättre att köpa en specialanpassad vagn om man vet att man kommer endast använda den till sin hund. Men om man redan har en cykelkärra till barn och ska någon enstaka gång ha med hunden kan den funka. 

Med det trånga utrymmet är det smart att endast låta små hundar vistas i vagnen. Det har både med det trånga utrymmet att göra, men även med maxvikten på vagnen. Har man hund ska den alltid vara säkrad och får aldrig vara lös inne i vagnen. Det finns lagar om att hundar ska sitta fast under färd och det ger hunden en extra säkerhet vid en olycka. Att ta ut hunden ur vagnen är samtidigt säkrare eftersom den inte kan hoppa ut så fort man öppnat dörren. 

 

 

Om skribenten

Jonathan

Leave a Comment