Recensioner

Köpa Bitcoin med Swish

Bitcoin är en typ av kryptovaluta vilket är en virtuell valuta, alltså är inga kontanter inblandade. Bitcoin kan köpas på olika sätt som till exempel swish eller via en vanlig banköverföring. Bitcoin förvaras i en så kallad plånbok, även den virtuell. Du kan även införskaffa en hårdvaruplånbok som kan jämföras med en bankdosa.

Allmän information om Bitcoin finner du i den här artikeln.

Öppna ett konto hos Avanza och köp Bitcoin idag.

Bitcoin plånbok

Vid användning av Bitcoin finns möjligheten att förvara dina pengar i en plånbok vilket är en liknelse med din egen plånbok, fast digitalt. Dock kan det innebära risker som till exempel att plånboken kan drabbas av olika typer av virus vilket därmed kan resultera i att allt försvinner.

Transaktioner mellan plånbok och dator, eller annan enhet, måste övriga användare av Bitcoin godkänna det. Vid signering använder du dig av en privat nyckel, vilken faktiskt är nyckeln till dina pengar, därmed är de högst viktiga att skydda. 

För att göra det i princip omöjligt för någon att komma åt din privata nyckel är det därför ett bra alternativ att istället skaffa en hårdvaruplånbok som är en fysisk “plånbok”. För att kunna öppna denna krävs det en pin-kod som blir ett högt skydd för din nyckel, den kan alltså jämföras med en bankdosa.

Viktigt att tänka på är att när du gör transaktioner som signeras måste detta ske på din enhet, din privata nyckel får aldrig lämna din hårdvaruplånbok.

Köpa Bitcoins anonymt

Handel med all typ av kryptovaluta sker mellan två användare, ett så kallat peer-to-peer-nätverk. Där finns alltså ingen tredje part som till exempel banker, företag eller länder.

Listan där alla transaktioner sparas kallas för blockkedja, den finns tillgänglig för alla, dock finns där endast Bitcoinadresser och de går inte att koppla till en viss person.

Du handlar alltså helt anonymt när du använder dig av Bitcoin. Fördelen med detta är att Bitcoins värde inte påverkas av yttre faktorer.

Bitcoin enligt flashback

Det finns många inlägg om att köpa Bitcoin på flashback. Enligt dessa konversationer kan du köpa Bitcoin med swish hos vissa aktörer, att tänka på är att flashback är ett forum öppet för all typ av diskussion och bör därför inte alltid tas seriöst. För att säkerställa att den informationen du får av dessa användare är sann så är det bäst att gå in på respektive aktörs hemsida och läsa igenom deras regler för insättning och uttag, där finner du all relevant information.

Hur du köper Bitcoin på Avanza

Du kan köpa Bitcoin på Avanza, där handlar du med certifikat där den underliggande varan är Bitcoin. Avanza tar en avgift på 0,5% när du handlar via dom, i det inkluderas två transaktioner, det vill säga ett köp och ett sälj.

Betalningsalternativen du har att välja på om du ska köpa Bitcoin hos Avanza är antingen att göra en vanlig banköverföring eller använda dig av swish.

Om du ska göra en insättning med swish hos Avanza är helt kostnadsfritt och tjänster är öppen 07:00-23:00 och helger 08:00-23:00.

Köpa Bitcoin med PayPal

Du kan köpa Bitcoins med PayPal som är en tjänst där du kan överföra pengar samt ta emot betalningar där du inte behöver uppge dina betalningsuppgifter eller dela med webbplatsen du använder dig av vid köp.

Fördelen med användning av PayPal när du köper Bitcoin är att det går snabbt och är enkelt. För att använda dig av tjänsten behöver du skapa ett PayPal-konto samt registrera dig på en handelsplattform som tillhandahåller PayPal, klart!

Notera dock att alla plattformar ännu inte innehar PayPal, samt att Bitcoin är en väldigt volativ kryptovaluta.

Köpa Bitcoin Swedbank

Om du ska köpa Bitcoin i Sverige hos Swedbank är det med certifikat där den underliggande varan är Bitcoin. Om du har Swedbank som bank och ska investera dina pengar i Bitcoin hos en ektuell aktör så har Swedbank har inga direkta regler gällande detta, dock kan dom ha invändningar om kryptovalutorna förväxlas till fiatpengar som Euro eller kronor. Swedbank kräver då en säkerställning av kundkännedom, kryptovalutans ursprung och flöde.

Vad är swish?

Swish är en betaltjänst där du kan föra över och ta emot pengar i realtid. Det du behöver för att kunna swisha är en enhet där du kan ladda hem swish-appen, bank-id där du godkänner överföringen samt ett telefonnummer till privatpersoner eller företaget som ska ta emot din betalning

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Om skribenten

Jonathan