Recensioner

Bäst i test gasolgrill – den bästa gasolgrillen 2020

Skriven av Angelica

Älskar du att grilla men är trött på kol, briketter och tändvätska? Då är det dags att investera i en gasolgrill. I vårt stora test av gasolgrillar har vi noggrant undersökt tio olika grillar för att komma fram till vilken gasolgrill som är bäst i test. I testet finns alla de populära märkena såsom Landmann, Weber, Boil King och Bluegaz.

Det är spännande att köpa en ny gasolgrill. En riktigt bra gasolgrill kommer att ge samma autentiska grillsmak som en kolgrill för och dessutom kan du enkelt grilla året runt. Gasolgrillarna är nämligen tillverkade av material av hög kvalitet och kan stå utomhus året runt.

I vårt test av gasolgrillar har vi testat grillarnas olika funktioner och finesser. För att bli bäst i test som gasolgrill krävs det många funktioner samt flera brännare för att skapa olika temperaturzoner.

Topp 3 gasolgrill 2020

1. Landmann Triton MaxX PTS 4.1

 • Dubbelisolerat lock
 • Infraröd sidobrännare
 • Bra värmefördelning
 • Få redskapskrokar

Bästa pris hos:

2. Loge Champion 4G

 • Det luftiga locket
 • Jämn värmefördelning
 • Stora avställningsytor
 • Bör inte rullas i trädgården

Bästa pris hos:

3. Weber Q 3200

 • Snygg design
 • Liten och nätt grill
 • Enkel att rengöra
 • Priset

Bästa pris hos:

Tänk på detta för att välja den bästa gasolgrillen

Idag ska en grill vara mer än bara en grill och det är därför gasolgrillar har blivit så populära. I vårt test för gasolgrillar finner du därför såväl en gasolgrill med kokplatta som en gasolgrill med stekbord. Med dessa funktioner kan du variera och utöka din matlagning. En riktigt lyxig gasolgrill fungerar snarare som ett utekök än bara en grill.

Andra funktioner som en grill gärna får ha är flera brännare. Då kan du skapa olika temperaturzoner vilket innebär att du kan både grilla och varmhålla olika sorters mat på en och samma gång.

Grillens storlek är också viktigt när du ska välja den bästa gasolgrillen. De gasolgrillar som är bäst i test av våra grillar har därför stora grillytor där du får plats med all mat.

Fördelar med en gasolgrill

I vårt bäst i test av gasolgrillar blev det tydligt att gasolgrillar har riktigt många fördelar om man jämför de med mer traditionella kolgrillarna. Maten går till exempel mycket snabbare att få färdig, samtidigt som den behåller samma goda smak. Det bästa med gasolgrillen är nämligen att den blir varm direkt och du slipper vänta på att elden ska slockna och på att kolen ska få exakt rätt temperatur.

En gasolgrill är lättstartad och det enda som behövs är en gasoltub. Därför blir denna typ av grill billigare i längden. Det är också enklare att finjustera värmen utefter vad du grillar.

Om du bara har en liten balkong eller terrass finns det små gasolgrillar att välja mellan. En liten gasolgrill på balkongen kan med fördel användas året runt. De gasolgrillar vi har testat förekommer därför i många storlekar.

Vilken typ av grill behöver du?

Gasolgrillar har på senare år blivit extremt populära i de svenska trädgårdarna. Nu kan alla grilla utan att behöva stå i värmen från den glödande kolen och utan att behöva hantera tändvätska och öppen eld. Det finns ett stort utbud av kvalitetsgrillar att välja mellan. I vårt bäst i test av gasolgrillar kommer du att hitta grillar av alla prisklasser och storlekar. En prisvärd gasolgrill är rostfri, kan stå ute året runt och har många funktioner.

Välj gasolgrill utefter hur stor din familj är, din budget och den yta du ska förvara grillen på. Generellt innebär ett högre pris en bättre gasolgrill. Det betyder dock inte att alla är i behov av en gasolgrill i 15 000-kronorsklassen på 45 kilo med fem brännare och stekbord. Tänk därför noggrant igenom vilken typ av grill just du behöver.

Checklista för den gasolgrill som är bäst i test

I vårt test av grillar har vi utgått efter vissa specifikationer som alla grillar har. Vi har kikat på grillytans storlek, antalet brännare, och vilken grilleffekt grillen har. Medan vissa grillar endast har en huvudbrännare så har andra grillar också sidobrännare.

Vi har också kikat på grillarnas alla funktioner. För att en grill ska bli bäst i test ska den gärna ha förvaringsutrymme, termometer och ett enkelt tändningssystem. Många grillar har även funktioner såsom sidobord och varmhållningsgaller.

Framförallt har vi kikat på själva grillen och brännarna. En liten gasolgrill kan bli bäst i test för att den har en jämn värmefördelning över hela grillytan med en större grill kan bli bäst i test om den är enkel att rengöra. Skyddas brännarna från allt fett som droppar från maten och vilken typ av grillgaller har grillarna.

Vi har även kikat på grillens mått och vikt så att du kan se om den passar på din balkong, altan eller terrass. Vi kikar på vilken typ av hjul grillen har och om den är enkel att förflytta eller inte.


Bästa gasolgrillarna 2020


Landmann Triton MaxX PTS 4.1

Bäst i test av gasolgrillar blir Landmann Triton MaxX PTS 4.1 med sina alla funktioner och finesser. Denna rejäla gasolgrill är en dröm att grilla på och lika enkel att rengöra.

Landmann Triton MaxX PTS 4.1 har fyra brännare under det dubbelisolerade locket samt en infraröd sidobrännare på det högra sidobordet. Med den elektroniska tändningen är det enkelt att starta grillen och de emaljerade gjutjärnen i grillgallret hjälper till att hålla värmen när du lyfter på locket. I locket finns en integrerad termometer och innanför ett varmhållningsgaller. De fyra brännarna är riktigt effektiva och det behövs endast 7 minuter för att värma upp den stora grillen till 250 grader. Den infraröda sidobrännaren är riktigt imponerande då den direkt får upp en hög värme. Här kan du göra i princip vad du vill, allt från att koka till att steka mat. På så sätt blir Landmann Triton MaxX PTS 4.1 ett komplett utekök för dig som har utrymme för denna bjässe.

Som bäst i test har gasolgrillen såklart även en imponerande design. Luckan är hög vilket ger bra utrymme inne i grillen och grillytan riktigt stor. Den har ett snyggt utseende med rena linjer, LED-belysning runt vreden och bra kvalitet på alla material. Grillen har ett stort underskåp men får ett litet minuspoäng för att det endast finns två krokar för alla dina grillredskap.

 • Dubbelisolerat lock
 • Infraröd sidobrännare
 • Bra värmefördelning
 • Få redskapskrokar

Beskrivning:

 • Grillyta: 64 x 44 cm
 • Antal brännare: 4 st + 1 infraröd sidobrännare
 • 150°C: 3 min
 • 250°C: 7 min
 • Mått: 140 x 57 x 100 cm
 • Vikt: 56,5 kg

Bästa pris hos:Loge Champion 4G

Har du höga förväntningar på din grill? I så fall är Loge Champion 4G den grill som är bäst i test. Detta är nämligen ett premiumval som verkligen inte kommer att göra dig besviken. Det som imponerar mest med denna avancerade grill är det stora, luftiga locket. Loge Champion 4G är inte bara till för köttbitar och majskolvar utan här ryms allt från pizza och hel kyckling till gjutjärnsgrytor. Den stora grillytan täcks av ett gjutjärnsgaller som håller värmen bra och innanför det luftiga locket för värmen rum att cirkulera vilket resulterar i en jämn grillning.

De fyra brännarna värmer snabbt upp grillen och med den sidobrännare som är placeras i ena sidobordet får du ännu större möjligheter för din matlagning. För en grill i denna premiumkategori är tändningen givetvis elektronisk så det är enkel att sätta igång med grillningen.

Loge Champion 4G har två sidobord vilket ger stora avställningsytor. Det finns även gott om hängare för dina redskap och ett rymligt förvaringsskåp med dubbeldörrar under grillen. Chassit är snyggt designat och har fyra robusta hjul om du skulle behöva flytta denna bjässe på altanen, du bör dock undvika att förflytta den på ojämnt underlag.

 • Det luftiga locket
 • Jämn värmefördelning
 • Stora avställningsytor
 • Bör inte rullas i trädgården

Beskrivning:

 • Grillyta: 66 x 46 cm
 • Antal brännare: 4 st
 • 250°C: 8,5 cm
 • Vikt: 64 kg

Bästa pris hos:Weber Q 3200

Weber Q 3200 är den bästa grillen i vårt bäst i test för dig som har ont om utrymme men som ändå gärna vill ha en gasolgrill att räkna med. Detta är en liten gasolgrill för din balkong och med nedfällda sidobord får du mindre avställningsyta men en riktigt liten och nätt grill. Grillen är kompakt men med en fullgod grillyta för den lilla familjen.

Själva grillgallret är tätt och tvådelat och du tänder de två brännarna med hjälp av elektronisk tändning. Det är förnöjelse att se hur värmen sprider sig jämnt i hela grillen. Det finns dels en brännare i mitten och dels en som löper längs med kanterna. På så sätt blir grillen energieffektiv och det blir enkelt för dig att grilla både direkt och indirekt.

Chassit är robust och har en snygg men ovanlig design. Den integrerade termometern hjälper dig att hålla koll på temperaturen innanför locket. Efter att du grillat färdigt är grillen enkel att rengöra och har en uttagbar droppskål vilket ger pluspoäng. Weber Q 3200 har dessutom en lampa i handtaget vilket underlättar för din grillning på kvällen eller vintern samt redskapskrokar. De stora, robusta hjulen och den relativa låga vikten gör grillen enkel att flytta på såväl altanen som i trädgården.

 • Snygg design
 • Liten och nätt grill
 • Enkel att rengöra
 • Priset

Beskrivning:

 • Grillyta: 65 x46 cm
 • Antal brännare: 2 st
 • 150°C: 2 min 15 sek
 • 250°C: 9 min 30 sek
 • Mått: 93 x 110 x 57 cm
 • Vikt: 37 kg

Bästa pris hos:Landmann Triton PTS 2.0

I vårt test är gasolgrillen Landmann Triton PTS 2.0 det bästa valet för dig som vill ha en utegrill med hög kvalitet. Kanske vill du testa om gasolgrillning är något för dig eller så kanske du har ett mindre utrymme att förvara grillen på. Landmann Triton PTS 2.0 visar att små gasolgrillar är att lita på och de nedfällbara sidoborden gör den enkel att ställa in i ett hörn mellan användningarna. Du kan enkelt förflytta den på plan mark och själva chassit är stabilt och av bra kvalitet.

Med denna gasolgrill kan du grilla åt åtta personer, vilket gör den perfekt för familjen med vänner på besök. Grillytan har alltså en bra storlek. Den har dock endast två brännare så du kan inte skapa många temperaturzoner. Grillen behöver ganska lång uppvärmningstid men gjutjärnsgallret ger en bra och stabil värme. I vårt test av grillar visar sig Landmann Triton PTS 2.0 ha allt fler fördelar ju mer man utforskar den. Grillytan är inte lika stor som på andra grillar men locket är högt och luftigt så du får väl plats med allt du vill grilla. Grillen har även ett underskåp som tyvärr saknar hylla och två redskapskrokar.

 • Bra grillyta
 • Enkel att förvara
 • Nedfällbara sidobord
 • Långsam uppvärmning

Beskrivning:

 • Grillyta: 47 x 43cm
 • Antal brännare: 2 st
 • 150°C: 3 min 44 sek
 • 250°C: 11 min 30 sek
 • Mått: 123 x 56 x 122 cm
 • Vikt: 48 kg


Broil King CROWN 320

Här får du en riktigt prisvärd gasolgrill i rostfritt material som du kan använda utomhus året runt. Med Broil Kings patenterade grillsystem får du perfekt grillat kött varje gång. Grillgallret i gjutjärn har dessutom flera fördelar. Dels får du snygga grillränder på allt du grillar och dels hjälper det till att behålla värmen inuti grillen varje gång du öppnar det dubbelisolerade locket.

Broil King CROWN 320 är endast 125 centimeter lång. Det gör grillen till ett bra val för dig som vill ha en gasolgrill av hög kvalitet samtidigt som den inte får ta upp allt för mycket utrymme. Av alla gasolgrillar i vårt test står Broil King CROWN 320 ut i mängden med sina funktioner. Trots priset är grillen tillverkad av material av hög kvalitet och är utrustad med elektronisk tändning. Chassit är både snyggt designat och välkonstruerat med två stadiga sidobord som du kan använda för avställning. Det saknas dock ett förvaringsutrymme under grillen, men istället finns det många redskapskrokar och en handdukshållare.

Grillen är relativt enkel att rengöra med en utdragbar droppskål. Du får en helt okej grillyta som räcker till hela familjen. Ett minuspoäng med grillen är dock att den tar god tid på sig innan den når en grillfärdig temperatur. Det dröjer 10,5 minuter innan grillen håller 250 grader.

 • Galler i gjutjärn
 • Perfekt budgetval
 • Enkel att rengöra
 • Långsam uppvärmning

Beskrivning:

 • Grillyta: 48 x 44 cm
 • Antal brännare: 3 st
 • 150°C: 4 min 27 sek
 • 250°C: 10 min 32 sek
 • Mått: 125 x 56 x 117 cm
 • Vikt: 55 kg


Landmann 12792 Flatbed Avalon

Landmann 12792 Flatbed Avalon är en stor gasolgrill som ger dig mycket grill för pengarna om du vill ha en grill i budgetklassen. Denna gasolgrill är rostfri och tillverkad av högkvalitativa material. Med en snygg design och gummibelagda gasreglage kommer denna grill att bli ett snyggt komplement till inredningen på din altan.

Denna bjässe blir ditt alldeles egna minikök utomhus. Grillen har fyra brännare som ger en jämn värmefördelning. Uppvärmningen tar något lång tid men så är grillen också stor och gallren är tillverkade av gjutjärn. Om du vill kunna laga all mat utomhus så finner du även en kokplatta integrerad i det högra sidobordet. Vill du inte använda kokplattan kan du istället använda sidobordet som avställningsyta.

Detta är en mycket prisvärd gasolgrill med stekbord som du kommer att kunna använda regelbundet under många år. Öppnar du upp locket finner du nämligen en grillyta i tre delar, varav en är en stekhäll och de andra två är grillgaller. Då du har fyra brännare kan du även skapa fyra värmezoner, vilket innebär att du kan grilla olika slags mat på en och samma gång.

Grillen är något svårt att rengöra och hjulen är relativt små. Det är alltså ingen grill du släpar omkring på i trädgården. Det är dock de enda minusen med denna grill som verkligen kommer att underlätta för dig om du har släkten eller grannarna på besök.

 • Enorm grillyta
 • Kokplatta
 • Bra budgetval
 • Svår att flytta

Beskrivning:

 • Grillyta: 70,5 x 49,5 cm
 • Antal brännare: 4 st + 1 kokplatta
 • 150°C: 4 min 15 sek
 • 250°C: 6 min
 • Mått:135 x 114 x 60 cm
 • Vikt: 66 kg


Barbecook Brahma 5.2

Denna grill blir bäst i test om man ser till funktioner. En mer välutvecklad och avancerad gasolgrill än denna kan du nämligen knappast hitta. Det här är helt enkelt den ultimata grillen för alla som vill få ut så mycket som möjligt av årets alla grillstunder.

Barbecook Brahma 5.2 är en stor gasolgrill med många finesser. Dels är detta en gasolgrill med kokplatta så att du får ett komplett utekök. Detta är dessutom den bästa gasolgrill du kan välja om du vill ha en rotesseriefunktion. Här roterar dina grillspett automatiskt och gör maten jämnt grillad. En annan spännande funktion är de aromlådor som finns i grillen. I de utdragbara lådorna kan du lägga dina blötlagda favoritörter, flis, öl eller något annat du är sugen på att testa.

Barbecook Brahma 5.2 är även utrustad med ett varmhållningsgaller, om än något smalt, samt en stekhäll som du kan steka mindre grönsaksbitar på. Själva grillytan har olika temperaturzoner tack vare de multipla brännarna och grillgallren är tillverkade av gjutjärn, vilket hjälper till att behålla värmen inne i grillen när locket öppnas.

Med alla sina spännande funktioner skulle Barbecook Brahma 5.2 kunna bli bäst i test av våra gasolgrillar. Tyvärr har dock denna prisvärda gasolgrill en nackdel som är svår att överkomma. Den tar mycket nämligen god tid på sig för uppvärmningen. Det dröjer nästan tio minuter att värma upp grillen till 250 grader, vilket är lång tid i sammanhanget. En bra funktion är dock den integrerade termometern i locket som visar vilken temperatur grillen håller.

 • Stor grillyta på gjutjärn
 • Stekhäll och kokplatta
 • Spännande funktioner
 • Långsam uppvärmning

Beskrivning:

 • Grillyta: 69 x 44 cm
 • Antal brännare: 3 st + 1 kokplatta + 1 rotesseribrännare
 • 150°C: 3 min 30 sek
 • 250°C: 9 min 55 sek
 • Mått: 146 x 119 x 58 cm
 • Vikt: 53 kg


Bluegaz Tiger

Australiensiska Bluegaz imponerar med sin modell Tiger som ger ett utmärkt grillresultat varje gång. Denna gasolgrill med kokplatta fungerar som ett litet utekök som du kan laga all mat till hela familjen på. Innan för locket döljer sig även en stekhäll som täcker halva utrymmet. Om det är en ren och skär gasolgrill du är ute efter så är alltså Bluegaz Tiger inte det optimala valet. Om du däremot är den ultimata kombinationen du vill ha, med grillgaller, stekhäll och kokplatta, då är det här ett riktigt bra köp.

För att som grill bli bäst i test gäller det att leverera bra kvalitet på maten som lagas och vara tillverkad av kvalitetsmaterial. Bluegaz Tiger kammar hem pluspoäng på alla dessa områden. Grillen känns påkostad och har många bra funktioner. Här finns bland annat ett bra utrymme i chassit för förvaring, samt handdukshängare och flera krokar att hänga dina redskap på.

Hjulen på Bluegaz Tiger är små, men ett plus är att de är låsbara. Med en vikt på hela 65 kilo är detta en gasolgrill som gör sig bäst på en permanent plats på altanen under hela året.

När du öppnar locket på Bluegaz Tiger möts du av fyra brännare med bra drag i och det går relativt snabbt att värma upp grillen. Detta är en gasolgrill med stekbord som täcker halva ytan, vilket är perfekt att steka bacon till hamburgaren och grönsaker på. Om du tycker att stekhällen är för stor kan du köpa till ett extra grillgaller. Själva kokplattan finner du på det högra sidobordet.

 • Kokplatta
 • Effektiva brännare
 • Många redskapskrokar
 • Något stor stekhäll
 • Hjulen drar snett

Beskrivning:

 • Grillyta: 50 x 67 cm
 • Antal brännare: 4 st + 1 kokplatta
 • 150°C: 1 min 5 sek
 • 250°C: 4 min 33 sek
 • Mått: 145 x 122 x 65 cm
 • Vikt: 65 kg


Weber Spirit E-310 Classic

På Weber Spirit E-310 Classic kan du grilla hamburgare till hela släkten. Grillytan är rejält tilltagen och du når snabbt en bra grilltemperatur vilket är viktigt när barnen är hungriga. Denna gasolgrill har ett galler av porslinsemaljerat stål som du kan diska i diskmaskinen och är generellt är hela grillen enkel att rengöra.

Weber Spirit E-310 Classic kammar hem poäng i vårt bäst i test av grillar med sin snygga, tidlösa design. Linjerna är rena och grillen ser lika stabil ut som den är. De fyra hjulen gör den enklare att flytta trots sina 56 kilo. En stor fördel är att grillen har ett förvaringsskåp som du öppnar framifrån. Grillen får dock minuspoäng för de tre gasreglage som tyvärr är monterade på det högra avställningsbordet. Det ger grillen ett snyggare utseende framifrån och gör den mer barnsäker men tyvärr minskar det samtidigt på avställningsytan.

Weber ger hela 25 års garanti på Weber Spirit E-310 Classic men frågan är om det ens behövs då du får en grill med kvalitetsmaterial. De tre brännarna och den integrerade termometern är även de av bra kvalitet och underlättar för dig när du grillar. Termometern sitter i locket så att du slipper öppna det i onödan och släppa ut värmen. Grillen är mycket enkel att använda och passar utmärkt för alla som vill ha en stabil och kvalitetssäker gasolgrill till årets alla grillstunder.

 • Kvalitetsmaterial
 • Barnsäker placering av gasreglagen
 • 25 års garanti
 • Liten avställningsyta

Beskrivning:

 • Grillyta: 61 x 44 cm
 • Antal brännare: 3 st
 • 150°C: 2 min
 • 250°C: 5 min 10 sek
 • Mått: 137 x 116 x 56 cm
 • Vikt: 56,7 kg

Landmann Pantera 3.0

Vill du ha en liten mobil gasolgrill till balkongen eller terrassen som ändå är tillräckligt stor för att hela familjens kött ska rymmas på gallret? I så fall är Landmann Pantera 3.0 ett ypperligt val av gasolgrill. Denna grill har stora, stabila hjul och du kan enkelt flytta på den. Det som gör att Landmann Pantera 3.0 sticker ut är det faktum att grillen har snäppfästen. Det innebär att du kan knäppa loss själva grillen från underredet om du vill bära bort den till bordet eller liknande.

Detta kan vara det bästa valet av gasolgrill för dig som vill ha en mindre grill men samtidigt inte tumma på designen. Det är nämligen en visuellt snygg modell även om kvalitetskänslan i materialvalet tyvärr inte är den bästa. En stor del av grillen är nämligen tillverkad av plast, såsom sidoborden och snäppfästena. Den plastiga kvalitén till trots vinner Landmann Pantera 3.0 ändå utmärkelsen bäst i test som grillen med bäst pris i förhållande till vad man får i budgetkategorin.

Grillytan är stor och de tre brännarna gör ett bra jobb. Du får snabbt till en bra grundvärme som du kan grilla på men den riktigt höga värmen tar lite längre tid på sig. Sidoborden är avtagbara vilket gör att du kan spara in på utrymmet som grillen kräver.

Det är en prisvärd gasolgrill med det smärre minuset att den saknar täckplåtar samt att det inte finns något förvaringsutrymme i chassit. Det finns dock fyra krokar som du kan hänga dina redskap på under grillningen.

 • Flera brännare
 • Mindre modell för små utrymmen
 • Portabel grillyta
 • Kvalitetskänslan
 • Saknar täckplåtar

Beskrivning:

 • Grillyta: 54 x 46cm
 • Antal brännare: 3 st
 • 150°C: 1 min 5 sek
 • 250°C: 4 min 22 sek
 • Mått: 89 x 53 x 78,5 cm
 • Vikt: 31 kg


Vanliga frågor om gasolgrillar


Hur tänder man en gasolgrill?

Att tända en gasolgrill är lätt som en plätt. Du behöver varken någon brandfarlig tändvätska eller tändstickor för att få igång grillen. Inte ens kol eller briketter behövs. Det enda du behöver är gas, och den behöver du inte fylla på särskilt ofta.

För att starta grillen börjar du med att öppna gasolflödet. Sedan startar du grillens brännare med hjälp av de vridkontroller som sitter på grillens framsida. Det är helt enkelt samma funktion som när du startar en traditionell spis med vridknappar eller en gasspis. Om du har flera olika brännare måste du starta varje brännare för sig. Om grillen inte har elektronisk tändning måste du använda en portabel tändare för gas.

Vilken gasolgrill ska man köpa?

Många tror att ett högt pris indikerar en bra grill med många funktioner och generellt stämmer det. Det finns dock ingen anledning att satsa på en väldigt dyr grill om den dels har funktioner och finesser du aldrig kommer att använda och dels är alldeles för stor för vad du har behov av.

Läs därför vårt test av gasolgrillar för att se vilken som passar dig bäst. Weber Q 3200 är till exempel perfekt för dig som vill ha en liten och nätt mobil grill som ger dig perfekt grillning men som inte tar upp hela altanen. Om du däremot ofta har släkten på besök och grillar till många kanske en Landmann Triton MaxX PTS 4.1 är ett smartare val.

Hur använder man gasolgrill?

Att köpa en gasolgrill är ett smart val. Den är nämligen trygg och säker att använda och du slipper den öppna eld som kol ger. Det enda du behöver tänka på är att kontrollera gasolslangen och placera din grill på behörigt avstånd från brännbara material.

För att använda din gasolgrill sätter du igång gasen, öppnar du locket och vrider på brännarna. Därefter stänger du locket och väntar så länge som det krävs innan grillen har fått upp värmen. Oftast tar det runt 8–10 minuter att nå perfekt grillvärme. Lägg sedan på allt du vill grilla och stäng locket. Öppna locket när du ska vända på köttet, men inte allt för ofta, då släpper du nämligen ut värmen.

Hur varm blir en gasolgrill?

I vårt test av gasolgrillar kunde alla nå en temperatur av 250 grader och mer än så behövs inte för att få en perfekt grillning varje gång. Köttbitar kan du grilla redan vid 110 grader och mer än 200 grader behövs inte. Din grill kommer alltså att bli väldigt varmt, så det är viktigt att hålla alla minderåriga ur vägen när du grillar. I vårt bäst i test har många gasolgrillar en termometer integrerad i locket.

Hur gör man rent en gasolgrill?

Att rengöra en gasolgrill är relativt enkelt på de flesta grillar. Bränn bort allt fett genom att sätta på den högsta värmen i tio minuter. Skrubba rent grillgallret men en grillgallersvamp eller rengöringssvamp och olja sedan in det. Rengör flamtämjarna med en rengöringssvamp och brännarna med en mjuk borste samt såpvatten. Därefter rengör du droppbrickan från allt fett, många grillar har en avtagbar sådan. Ibland behöver du även rengöra botten av gasolgrillen med en tvättsvamp. Rengör din grill var femte till tionde användning.

Om skribenten

Angelica

Leave a Comment