TrÀdgÄrd & verktyg

BĂ€sta gasolgrillen 2024

Skriven av James Petterson

Älskar du att grilla men Ă€r trött pĂ„ kol, briketter och tĂ€ndvĂ€tska? DĂ„ Ă€r det dags att investera i en gasolgrill. I vĂ„rt stora test av gasolgrillar har vi noggrant undersökt tio olika grillar för att komma fram till vilken gasolgrill som Ă€r bĂ€st i test. I testet finns alla de populĂ€ra mĂ€rkena sĂ„som Landmann, Weber, Boil King och Bluegaz.

Det Àr spÀnnande att köpa en ny gasolgrill. En riktigt bra gasolgrill kommer att ge samma autentiska grillsmak som en kolgrill för och dessutom kan du enkelt grilla Äret runt. Gasolgrillarna Àr nÀmligen tillverkade av material av hög kvalitet och kan stÄ utomhus Äret runt.

I vÄrt test av gasolgrillar har vi testat grillarnas olika funktioner och finesser. För att bli bÀst i test som gasolgrill krÀvs det mÄnga funktioner samt flera brÀnnare för att skapa olika temperaturzoner.

Vilka Àr dem bÀsta gasolgrillarna 2021?

1. Loge Champion 4G

Har du höga förvÀntningar pÄ din grill? I sÄ fall Àr Loge Champion 4G den grill som Àr bÀst i test. Detta Àr nÀmligen ett premiumval som verkligen inte kommer att göra dig besviken.

Egenskaper:

 • Det luftiga locket
 • JĂ€mn vĂ€rmefördelning
 • Stora avstĂ€llningsytor
 • Bör inte rullas i trĂ€dgĂ„rden

Specifikationer:

 • Grillyta: 64 x 46 cm
 • Antal brĂ€nnare: 4 st
 • 250°C: 8,5 cm
 • Vikt: 64 kg

Det som imponerar mest med denna avancerade grill Àr det stora, luftiga locket. Loge Champion 4G Àr inte bara till för köttbitar och majskolvar utan hÀr ryms allt frÄn pizza och hel kyckling till gjutjÀrnsgrytor. Den stora grillytan tÀcks av ett gjutjÀrnsgaller som hÄller vÀrmen bra och innanför det luftiga locket för vÀrmen rum att cirkulera vilket resulterar i en jÀmn grillning.

De fyra brÀnnarna vÀrmer snabbt upp grillen och med den sidobrÀnnare som Àr placeras i ena sidobordet fÄr du Ànnu större möjligheter för din matlagning. För en grill i denna premiumkategori Àr tÀndningen givetvis elektronisk sÄ det Àr enkel att sÀtta igÄng med grillningen.

Loge Champion 4G har tvÄ sidobord vilket ger stora avstÀllningsytor. Det finns Àven gott om hÀngare för dina redskap och ett rymligt förvaringsskÄp med dubbeldörrar under grillen. Chassit Àr snyggt designat och har fyra robusta hjul om du skulle behöva flytta denna bjÀsse pÄ altanen, du bör dock undvika att förflytta den pÄ ojÀmnt underlag.

[dfrcs name=”Loge Champion 4G”]

2. Weber Q 3200

Weber Q 3200 Àr den bÀsta grillen i vÄrt bÀst i test för dig som har ont om utrymme men som ÀndÄ gÀrna vill ha en gasolgrill att rÀkna med. Detta Àr en liten gasolgrill för din balkong och med nedfÀllda sidobord fÄr du mindre avstÀllningsyta men en riktigt liten och nÀtt grill. Grillen Àr kompakt men med en fullgod grillyta för den lilla familjen.

Egenskaper:

 • Snygg design
 • Liten och nĂ€tt grill
 • Enkel att rengöra
 • Priset

Specifikationer:

 • Grillyta: 65 x 46 cm
 • Antal brĂ€nnare: 2 st
 • 150°C: 2 min 15 sek
 • 250°C: 9 min 30 sek
 • MĂ„tt: 93 x 110 x 57 cm
 • Vikt: 37 kg

SjÀlva grillgallret Àr tÀtt och tvÄdelat och du tÀnder de tvÄ brÀnnarna med hjÀlp av elektronisk tÀndning. Det Àr förnöjelse att se hur vÀrmen sprider sig jÀmnt i hela grillen. Det finns dels en brÀnnare i mitten och dels en som löper lÀngs med kanterna. PÄ sÄ sÀtt blir grillen energieffektiv och det blir enkelt för dig att grilla bÄde direkt och indirekt.

Chassit Àr robust och har en snygg men ovanlig design. Den integrerade termometern hjÀlper dig att hÄlla koll pÄ temperaturen innanför locket. Efter att du grillat fÀrdigt Àr grillen enkel att rengöra och har en uttagbar droppskÄl vilket ger pluspoÀng. Weber Q 3200 har dessutom en lampa i handtaget vilket underlÀttar för din grillning pÄ kvÀllen eller vintern samt redskapskrokar. De stora, robusta hjulen och den relativa lÄga vikten gör grillen enkel att flytta pÄ sÄvÀl altanen som i trÀdgÄrden.

[dfrcs name=”Weber Q 3200″]

3. Landmann Triton PTS 2.0

I vÄrt test Àr gasolgrillen Landmann Triton PTS 2.0 det bÀsta valet för dig som vill ha en utegrill med hög kvalitet. Kanske vill du testa om gasolgrillning Àr nÄgot för dig eller sÄ kanske du har ett mindre utrymme att förvara grillen pÄ.

Egenskaper:

 • Bra grillyta
 • Enkel att förvara
 • NedfĂ€llbara sidobord
 • LĂ„ngsam uppvĂ€rmning

Specifikationer:

 • Grillyta: 47 x 43 cm
 • Antal brĂ€nnare: 2 st
 • 150°C: 3 min 44 sek
 • 250°C: 11 min 30 sek
 • MĂ„tt: 123 x 56 x 122 cm
 • Vikt: 48 kg

Landmann Triton PTS 2.0 visar att smÄ gasolgrillar Àr att lita pÄ och de nedfÀllbara sidoborden gör den enkel att stÀlla in i ett hörn mellan anvÀndningarna. Du kan enkelt förflytta den pÄ plan mark och sjÀlva chassit Àr stabilt och av bra kvalitet.

Med denna gasolgrill kan du grilla Ät Ätta personer, vilket gör den perfekt för familjen med vÀnner pÄ besök. Grillytan har alltsÄ en bra storlek. Den har dock endast tvÄ brÀnnare sÄ du kan inte skapa mÄnga temperaturzoner. Grillen behöver ganska lÄng uppvÀrmningstid men gjutjÀrnsgallret ger en bra och stabil vÀrme. I vÄrt test av grillar visar sig Landmann Triton PTS 2.0 ha allt fler fördelar ju mer man utforskar den. Grillytan Àr inte lika stor som pÄ andra grillar men locket Àr högt och luftigt sÄ du fÄr vÀl plats med allt du vill grilla. Grillen har Àven ett underskÄp som tyvÀrr saknar hylla och tvÄ redskapskrokar.

[dfrcs name=”Landmann Triton PTS 2.0″]

4. Landmann Pantera 3.0

Vill du ha en liten mobil gasolgrill till balkongen eller terrassen som ÀndÄ Àr tillrÀckligt stor för att hela familjens kött ska rymmas pÄ gallret? I sÄ fall Àr Landmann Pantera 3.0 ett ypperligt val av gasolgrill.

Egenskaper:

 • Flera brĂ€nnare
 • Mindre modell för smĂ„ utrymmen
 • Portabel grillyta
 • KvalitetskĂ€nslan
 • Saknar tĂ€ckplĂ„tar

Specifikationer:

 • Grillyta: 54 x 46 cm
 • Antal brĂ€nnare: 3 st
 • 150°C: 1 min 5 sek
 • 250°C: 4 min 22 sek
 • MĂ„tt: 89 x 53 x 78,5 cm
 • Vikt: 31 kg

Denna grill har stora, stabila hjul och du kan enkelt flytta pÄ den. Det som gör att Landmann Pantera 3.0 sticker ut Àr det faktum att grillen har snÀppfÀsten. Det innebÀr att du kan knÀppa loss sjÀlva grillen frÄn underredet om du vill bÀra bort den till bordet eller liknande.

Detta kan vara det bÀsta valet av gasolgrill för dig som vill ha en mindre grill men samtidigt inte tumma pÄ designen. Det Àr nÀmligen en visuellt snygg modell Àven om kvalitetskÀnslan i materialvalet tyvÀrr inte Àr den bÀsta. En stor del av grillen Àr nÀmligen tillverkad av plast, sÄsom sidoborden och snÀppfÀstena. Den plastiga kvalitén till trots vinner Landmann Pantera 3.0 ÀndÄ utmÀrkelsen bÀst i test som grillen med bÀst pris i förhÄllande till vad man fÄr i budgetkategorin.

Grillytan Àr stor och de tre brÀnnarna gör ett bra jobb. Du fÄr snabbt till en bra grundvÀrme som du kan grilla pÄ men den riktigt höga vÀrmen tar lite lÀngre tid pÄ sig. Sidoborden Àr avtagbara vilket gör att du kan spara in pÄ utrymmet som grillen krÀver.

Det Àr en prisvÀrd gasolgrill med det smÀrre minuset att den saknar tÀckplÄtar samt att det inte finns nÄgot förvaringsutrymme i chassit. Det finns dock fyra krokar som du kan hÀnga dina redskap pÄ under grillningen.

[dfrcs name=”Landmann Pantera 3.0″]

TÀnk pÄ detta för att vÀlja den bÀsta gasolgrillen

Idag ska en grill vara mer Àn bara en grill och det Àr dÀrför gasolgrillar har blivit sÄ populÀra. I vÄrt test för gasolgrillar finner du dÀrför sÄvÀl en gasolgrill med kokplatta som en gasolgrill med stekbord. Med dessa funktioner kan du variera och utöka din matlagning. En riktigt lyxig gasolgrill fungerar snarare som ett utekök Àn bara en grill.

Andra funktioner som en grill gÀrna fÄr ha Àr flera brÀnnare. DÄ kan du skapa olika temperaturzoner vilket innebÀr att du kan bÄde grilla och varmhÄlla olika sorters mat pÄ en och samma gÄng.

Grillens storlek Àr ocksÄ viktigt nÀr du ska vÀlja den bÀsta gasolgrillen. De gasolgrillar som Àr bÀst i test av vÄra grillar har dÀrför stora grillytor dÀr du fÄr plats med all mat.

Fördelar med en gasolgrill

I vÄrt bÀst i test av gasolgrillar blev det tydligt att gasolgrillar har riktigt mÄnga fördelar om man jÀmför de med mer traditionella kolgrillarna. Maten gÄr till exempel mycket snabbare att fÄ fÀrdig, samtidigt som den behÄller samma goda smak. Det bÀsta med gasolgrillen Àr nÀmligen att den blir varm direkt och du slipper vÀnta pÄ att elden ska slockna och pÄ att kolen ska fÄ exakt rÀtt temperatur.

En gasolgrill Àr lÀttstartad och det enda som behövs Àr en gasoltub. DÀrför blir denna typ av grill billigare i lÀngden. Det Àr ocksÄ enklare att finjustera vÀrmen utefter vad du grillar.

Om du bara har en liten balkong eller terrass finns det smÄ gasolgrillar att vÀlja mellan. En liten gasolgrill pÄ balkongen kan med fördel anvÀndas Äret runt. De gasolgrillar vi har testat förekommer dÀrför i mÄnga storlekar.

Vilken typ av grill behöver du?

Gasolgrillar har pÄ senare Är blivit extremt populÀra i de svenska trÀdgÄrdarna. Nu kan alla grilla utan att behöva stÄ i vÀrmen frÄn den glödande kolen och utan att behöva hantera tÀndvÀtska och öppen eld. Det finns ett stort utbud av kvalitetsgrillar att vÀlja mellan. I vÄrt bÀst i test av gasolgrillar kommer du att hitta grillar av alla prisklasser och storlekar. En prisvÀrd gasolgrill Àr rostfri, kan stÄ ute Äret runt och har mÄnga funktioner.

VĂ€lj gasolgrill utefter hur stor din familj Ă€r, din budget och den yta du ska förvara grillen pĂ„. Generellt innebĂ€r ett högre pris en bĂ€ttre gasolgrill. Det betyder dock inte att alla Ă€r i behov av en gasolgrill i 15 000-kronorsklassen pĂ„ 45 kilo med fem brĂ€nnare och stekbord. TĂ€nk dĂ€rför noggrant igenom vilken typ av grill just du behöver.

Checklista för den gasolgrill som Àr bÀst i test

I vÄrt test av grillar har vi utgÄtt efter vissa specifikationer som alla grillar har. Vi har kikat pÄ grillytans storlek, antalet brÀnnare, och vilken grilleffekt grillen har. Medan vissa grillar endast har en huvudbrÀnnare sÄ har andra grillar ocksÄ sidobrÀnnare.

Vi har ocksÄ kikat pÄ grillarnas alla funktioner. För att en grill ska bli bÀst i test ska den gÀrna ha förvaringsutrymme, termometer och ett enkelt tÀndningssystem. MÄnga grillar har Àven funktioner sÄsom sidobord och varmhÄllningsgaller.

Framförallt har vi kikat pÄ sjÀlva grillen och brÀnnarna. En liten gasolgrill kan bli bÀst i test för att den har en jÀmn vÀrmefördelning över hela grillytan med en större grill kan bli bÀst i test om den Àr enkel att rengöra. Skyddas brÀnnarna frÄn allt fett som droppar frÄn maten och vilken typ av grillgaller har grillarna.

Vi har Àven kikat pÄ grillens mÄtt och vikt sÄ att du kan se om den passar pÄ din balkong, altan eller terrass. Vi kikar pÄ vilken typ av hjul grillen har och om den Àr enkel att förflytta eller inte.

Array

FrÄgor och svar om gasolgrillar

Testet har genomförts genom att stÀlla produkternas specifikationer, innehÄll och funktioner mot varandra i syfte av att fÄ fram den bÀsta. I vissa fall har vi Àven testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Om skribenten

James Petterson

James Àr en riktig "Do it Yourself"-mÀstare som spenderar nÀstan all sin fritid pÄ projekt för sitt hus utanför Stockholm.

Han har jobbat som snickare i 20 Är och beskriver sig sjÀlv som "Killen alla ringer nÀr problem uppstÄr i hemmet."

James hjÀlper BÀsta Testen med att recensera produkter inom TrÀdgÄrd & Verktyg.