Recensioner

Bitcoin kurs

Bitcoin är digitala pengar som kan användas globalt via nätet, det har även kommit möjligheter att använda sig av Bitcoin i den fysiska världen och det är betalsätt som troligtvis kommer att expandera med tiden.

Du kan öppna ett konto hos Avanza och köpa Bitcoin här.

Bitcoin har sedan start varit som en bergodalbana, det kan skilja på tiotusentals kronor från morgon till kväll. Det finns omkring 18,6 biljoner Bitcoins i omlopp där omsättningen för en Bitcoin kan gå uppemot 500 biljoner på en dag. 

För att kunna ha koll på priset på en Bitcoin finns det en kurs som talar om just detta.

Graf Bitcoin

Bitcoins värde kan du se i en graf, oftast i ett linjediagram. Hos vissa aktörer kan du även få fram priset i något som kallas för candlesticks. Ett candelstickdiagram är en typ av stapeldiagram som visas i två olika färger. Ett exempel är att grön stapel kan stå för att stängningspriset är högre än öppningspriset och rött kan stå för att stägningspriset är lägre än öppningspriset.

Genom att titta på en graf över Bitcoins kan du se vad priset har varit för ett specifikt datum. Om du till exempel ser över Bitcoin kursen på 5 år så kan du söka fram det datum du är intresserad av och får då information om vad priset för en Bitcoin var just då. I en graf kan du även bryta ner tidshorisonten till bland annat en minut, timme, dag eller ett år. 

Historik Bitcoin kurs

Bitcoins kurshistorik har varit väldigt upp och ner, priset har bildligt talat gått från botten till toppen och toppen till botten

Bitcoins kurs i dollar sent 2009-tal/tidigt 2010-tal var 0,003 USD.

Priset för en Bitcoin 2017 steg från cirka 9,000 USD upp till cirka 20,000 USD.

Under 2018 sjönk priset för en Bitcoin ner till cirka 3,800 USD, i slutet på av året låg priset på omkring 4,100 USD.

År 2020 steg priset för en Bitcoin upp till cirka 28,000 USD.

I början av 2021 slog Bitcoin priset rekord med 41,000 USD.

Det är tydligt att Bitcoin är en väldigt volatil kryptovaluta där efterfrågan att investera i är hög, just på grund av aktiviteten som kan generera i stora summor pengar.

Bitcoin kurs 2020 / 2021

År 2020 fick kursen för Bitcoin toppresultat. Kryptovalutan steg kontinuerligt under hela året. Bitcoins pris började på cirka 10,500 USD och steg hela vägen upp till ca 28,000 USD.

Priset för Bitcoin har fortsatt uppåt under starten på 2021.

Med tanke på Bitcoins kurs sedan start är det förståeligt att det är en väldigt populär kryptovaluta att investera i, även att man tar en stor risk då priset kan sjunka oerhört mycket och snabbt.

Live kurs

På en Bitcoin kurs live kan du se det aktuella priset för Bitcoin.

Förutom att se Bitcoins rörelse i realtid kan du även ställa in din graf på bland annat en dag, timme eller minut för att få fram vad priset öppnade samt stängde på under just den tidsramen du valde.

Bitcoins kurs i realtid finner du hos de flesta aktörers hemsida. 

Bitcoin SEK

Bitcoins kurs i SEK kan du få fram hos bland annat Avanza. Där handlas bitcoin i certifikat och certifikatet heter Bitcoin XBT för att få det i SEK.

Priset för en Bitcoin är skrivande stund 271,279 SEK.

Dagens pris har gått från 290,910S SEK till 270,545 SEK.

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Om skribenten

Jonathan