Recensioner

Köpa Bitcoin med Avanza

Du kan köpa Bitcoin med Avanza, detta görs via certifikat där kryptovalutan är den underliggande varan.

Att tänka på är att Bitcoin ofta är väldigt volatil, därmed är det en stor fördel om du tar reda på så mycket information som möjligt om denna kryptovalutan innan du väljer att investera pengar i produkten.

Öppna ett konto hos Avanza här.

Bitcoin XBT eller Bitcoin XBTE

När du handlar Bitcoin XBT investerar du med svenska kronor.

Handlar du XBTE gör du det med Euro.

Det som skiljer utvecklingen mellan XBT och XBTE är att värdet på valutan förändras som sedan avspeglar sig i värdet på din portfölj. Dock är skillnaden mellan att handla XBT och XBTE förhållandevis liten. 

Denna kryptovaluta handlas med certifikat som har en exponering mot Bitcoin-priset. Viktigt att tänka på är att det kan tillkomma risker när du handlar med certifikat, som till exempel valuta-, likviditets-, kredit- och marknadsrisk. 

Bitcon XBT avgift

När du handlar via Avanza tar de en avgift på 0,5%, i det inkluderas två transaktioner, det vill säga ett köp och ett sälj.

Exempel: Om du har en investeringstid på 1 år så har produkten (certifikatet) löpande avgifter på 2,5% per år, Avanza tar 0,5% i avgifter vilket blir totalt 3% under ett års tid.

Ethereum Avanza

Ethereum handlas på samma sätt som Bitcoin gör hos Avanza, liksom hos många andra aktörer, det vill säga med certifikat med Ethereum.

Avgiften för certifikat med Ethereum är densamma som Bitcoin, alltså 3% per år.

Ethereum kan också handlas i både SEK och Euro.

Bitcoin XBT flashback

Det finns otaliga trådar om Bitcoin XBT på flashback. Diskussionerna kan handla om allt från hur du investerar i Bitcoin, vart marknaden är på väg och användarnas egna tankar kring kryptovaluta.

På flashback får vem som helst skriva inlägg samt lämna kommentarer, för att få garanterat säker information bör du därför vända dig till aktuell aktör.

Investera i Bitcoin

Du kan investera i Bitcoin på två olika sätt. Antingen kan du köpa Bitcoin som du förvarar i din e-wallet, eller med certifikat.

En anledning till att personer investerar i Bitcoin är främst för att det är en väldigt volatil marknad vilket har resulterat i att värdet har stigit från 0,025 svenska kronor upp till 285 305 kronor sedan starten 2009, dock är det givetvis även en chansning då den även kan sjunka snabbt och mycket.

Bitcoin har blivit så pass stort att det idag är möjligt att använda sig av digitala och globala kryptovalutor vid köpa hos bland annat butiker, restauranger och även hos olika taxibolag.

Fördelen med att betala med Bitcoins är dels att du inte behöver använda dig av fysiska pengar, samt att du kan köpa saker över hela världen utan att behöva växla dina pengar till olika valutor, då slipper du dessutom växlingsavgiften som annars tillkommer.

Ytterligare ett plus med att investera i Bitcoin är att du är anonym i dina köp, det betyder att du inte behöver lämna ut dina personuppgifter vid köp av olika produkter.

Med andra ord är det populärt att investera i Bitcoin just av den anledningen att du kan tjäna mycket pengar, använda den vid köp av produkter, både digitalt och fysiskt samt att du är helt anonym.

Du kan öppna ett konto hos Avanza här.

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Om skribenten

Jonathan