Försäkringar

Hur du hittar den bästa villaförsäkringen

Skriven av Rebecca

Att bo i eget hus har sina fördelar. Du slipper kämpa med en gnetig hyresvärd, och det blir billigare i längden. Plus att du kan göra vad du vill, inom ramarna för vad kommunen säger. Samtidigt så har du en hel del ansvar som villaägare. Det är försäkringar som ska betalas, och underhåll som måste organiseras. Helt klart värt ansträngningen, men ändå något du bör se närmare på.

Naturligtvis behöver du försäkring även om du hyr, men då är situationen lite annorlunda. Kolla dock upp med ägaren vad som gäller, och hur pass mycket som är täckt. För ditt eget hus kan du spara stora pengar på att välja rätt försäkring. Ibland är det inte den billigaste försäkringen som är ditt bästa val, utan det lönar sig att läsa det finstilta.

Satsa på försäkring

Det är mycket som kan hända i en helt vanlig familj. Kylskåpet går sönder medan ni är bortresta. Ett träd faller ner på taket eller skadar bilen under en ovanligt svår storm. Köksbänken spricker, och så vidare. Allt det här är vanliga saker, som snabbt kan bli rätt så dyra. Därför är det viktigt att ha en försäkring som täcker det du behöver. Det är uppenbart att en felförsäkrad villa blir rätt riskabelt.

Det där med träd kan vara ganska knepigt. För om det ramlar på huset så är det möjligt att din villaförsäkring täcker det. Men om det faller på din bil är det en annan sak. Så läs igenom villkoren innan du tecknar en försäkring. Och tänk igenom lite vad du kan förvänta dig för problem. Viktigt vara medveten om vad villaförsäkringen täcker.

Välj den bästa villaförsäkringen

Vad är då några av de saker du bör se på när du bestämmer dig för en försäkring?

  • Bestäm dig för vilken sorts försäkring du vill ha. En villaförsäkring är inte riktigt det samma som en villahemsförsäkring. Den senare är en sorts kombination av hemförsäkring och den för villan. Se vad som ingår och om det är bäst att dela upp dem eller ej.
  • Se på grundskyddet i försäkringen. Täcker det dina behov, dina hobbyer och livsstil? Ibland kan du behöva ett tillägg.
  • Jämför priserna på de försäkringar som du tycker är likvärdiga. Ibland är premierna lägre men självrisken högre, och vice versa. Frågan är när du vill betala mer, och vad som är bäst för din ekonomi.

Det lönar sig att se närmare på de olika försäkringarna innan du bestämmer dig. Om du har en speciell hobby eller aktivitet är det viktigt att vara helt säker på att den är inkluderad i just den här försäkringen. Det är lätt att göra tillägg eller teckna extra försäkringar, men det måste göras i förväg.

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Om skribenten

Rebecca