Recensioner

Bäst i test espressomaskin 2020

Skriven av Angelica

Tycker du om att vakna på morgonen, slå på kaffemaskinen och njuta av en rykande kopp välsmakande kaffe för att starta dagen? Vanligt bryggkaffe i all ära, men varför inte njuta av riktigt gott kaffe varje dag? Genom att införskaffa den bästa espressomaskin du kan hitta så kan du brygga samma goda kaffe som du serveras på ett café – men hemma.

En espressomaskin är en italiensk kaffemaskin som kommer att revolutionera ditt liv. Med rätt kaffemaskin och rätt bönor kommer du varje dag kunna dricka en stark espresso, en skummig cappucino eller alla andra kaffedrycker med espressobas som faller dig i smaken.

I vårt stora espressomaskin bäst i test kommer vi att djupdyka in i kaffevärlden och analysera och jämföra sex stycken olika espressobryggare för att hitta den bästa espressomaskinen för hemmabruk. Testets bästa espressomaskin kommer verkligen att göra dina dagar bättre och ge dig en helt ny kaffeupplevelse.

Topp 3 expressomaskin 2020

1. DeLonghi Dedica EC 680

 • Extremt kompakt design
 • Enkel mjölkskummare
 • Hanterar både E.S.E-Pods och kaffepulver
 • Liten droppbricka

Bästa pris hos:

2. DeLonghi Magnifica S Ecam 21.117B

 • Perfekt mjölkskummare
 • Stor vattenbehållare
 • Plånboksvänligt pris
 • Kopparna värms upp med indirekt värme

Bästa pris hos:

3. Gaggia Classic

 • Nätt design
 • Koppvärmare
 • Välkonstruerad mjölkskummare
 • Kan ej dosera vattnet

Bästa pris hos:

Italiensk kaffemaskin – därför ska du köpa en espressomaskin

Finns det egentligen någon anledning till varför du inte ska köpa en espresso maskin? Med tanke på hur gott kaffe du kan brygga i en liten espressomaskin så borde det vara ett självklart val för alla hushåll.

Idag är det inte bara baristor på stadens caféer som kan servera espresso, utan även du. Du kan hitta ett brett utbud av espressomaskiner i vanliga butiker och idag kostar inte längre den bästa espressomaskinen flera tusentals kronor utan även dessa kaffemaskiner är rejält prispressade.

Genom att köpa en italiensk kaffemaskin kan du ta kaffe på allvar och verkligen njuta av varje kopp. Du kan testa olika bönor och experimentera fram den perfekta smaken. Vem vill inte dricka en kopp premiumkaffe till frukost. Du får lära dig kaffets ädla konst på riktigt och kan bestämma hur mycket crema du vill ha.

Det bästa med en espressomaskin är att den inte alls behöver vara lika avancerad som den ser ut. Testets vinnare är nämligen en kompakt liten bryggare som är riktigt enkel att använda, samtidigt som den håller ett plånboksvänligt pris. Det bästa med en kaffemaskin är trots allt det goda kaffe den brygger och då du vill brygga många koppar varje dag så får den inte vara allt för avancerad.

En stor fördel med en espressobryggare är snabbheten. Den bästa kaffemaskinen som framställer en riktigt god espresso med skummad mjölk brygger ditt kaffe på under en och en halv minut, vilket faktiskt är snabbare än många vanliga elbryggare.

Olika sorters espressomaskiner

Det finns olika sorters espressomaskiner att välja mellan och de fungerar på olika sätt. Vilken som är den bästa espressomaskinen för hemmabruk bestämmer du själv. Den bästa kaffemaskinen är trots allt den som blir använd.

Du kan välja mellan en espressomaskin som är manuell, halvautomatisk eller helautomatisk. I en espressomaskin som är manuell använder du färdigmalt kaffepulver eller ibland även pods. Du placerar kaffepulvret i ett filter med handtag, precis som på en klassisk espressomaskin. Sedan startar du bryggningen. För att skumma mjölken finns det ett ångrör på sidan av och du häller upp mjölken i en behållare när du skummar den. Här får du verkligen testa på kaffets ädla konst och kan finjustera alla delar av din bryggning. Vi har givetvis fler än en manuell espressomaskin i vårt bäst i test.

I en helautomatisk espressomaskin sköter kaffemaskinen hela bryggprocessen åt dig. Det enda du behöver göra är att trycka på en knapp för att starta bryggningen och sätta dit en behållare med mjölk. Kaffemaskinen har en inbyggd kvarn för kaffebönorna och maler dessa samt skummar mjölken när du startar bryggprocessen. Det enda negativa med denna typ av espressomaskin är att den kräver extra mycket rengöring. Detta kan vara den bästa espressomaskinen för hemmabruk för dig som vill ha det lätt, snabbt och smidigt.

Om du istället väljer en halvautomatisk kaffemaskin får du en espressomaskin med mjölkskummare i form av ett ångrör som du får använda för att skumma på egen hand i en liten kanna. Fördelen med denna maskin är att du då själv kan välja hur du vill ha din mjölk skummad. Bryggprocessen för själva kaffet har dock samma automatik med en inbyggd kvarn som en helautomatisk espresso maskin har.

Ta ditt kaffe till nästa nivå: Espressomaskin med mjölkskummare

Funderar du på om du ska köpa en espressomaskin med mjölkskummare eller en utan. En mjölkskummare är en riktigt rolig detalj då du själv får vara med delaktig i bryggprocessen av ditt kaffe.

Du kan köpa både en manuell espressomaskin som är bäst i test, till exempel Gaggia Classic eller en halvautomatisk, till exempel DeLonghi Dedica EC 680 och få en manuell mjölkskummare. En fördel med detta är att du får bestämma exakt hur mycket mjölk du vill ha i ditt kaffe och dessutom hur mycket skum du vill ha. Du kan helt enkelt variera ditt kaffe mer utefter din egna smak.

Kaffemaskin och bönor – båda valen är lika viktiga

Den kaffemaskin som är bäst i test framställer ett riktigt gott kaffe varje gång. Det kan dock vara så att en perfekt bryggning inte är det enda som krävs för att du ska bli nöjd med ditt kaffe. En kaffemaskin med fel bönor kan nämligen ett kaffe som du inte alls tycker om. De kaffebönor som används är nämligen minsta lika viktiga som maskinen de bryggs i.

Om du använder den bästa kaffemaskinen för hemmabruk men ditt kaffe ändå inte smakar som på ditt favoritcafé, då är det bönorna du ska experimentera med. Kanske är kaffebönor från Ecuador mer i din smak än kaffebönor från Colombia. Det finns ett riktigt brett utbud av kaffebönor i såväl din vanliga livsmedelsbutik som välsorterade kaffebutik att testa. Tänk på att nymalda kaffebönor har en färskare smak än färdigmalt pulver eller gamla bönor.

Välj den bästa espressomaskinen för hemmabruk       

Det finns sju riktigt bra espressobryggare i vårt test och den bästa kaffemaskinen har varit svår att utse. Alla håller nämligen riktigt hög kvalité, precis som man förväntar sig av en exklusiv espressobryggare.

Alla espressobryggare i vårt test har därför gått igenom noggranna kontroller och jämförelser. Den bästa espressomaskinen var den som presterade på topp i alla våra testmoment.

Vi har bland annat kikat på vilken temperatur kaffet håller och hur snabbt det går att värma upp maskinerna. En snabb kopp kaffe är viktigt, men också att den är varm. Många espressobryggare i vårt test bryggde kaffet på under två minuter vilket är klart godkänt. Det flesta har inte tid att vänta längre än så på morgonen när kaffesugen sätter in och jobbet väntar.

I detta espressomaskin test har det även kikats på hur enkel rengöringen är och hur ofta du måste underhålla maskinen i form av tömning av sump och vattenpåfyllning. Allt för att den espressomaskin som är bäst i test ska vara så enkel att använda och hålla ren som möjligt.

Testets bästa espressomaskin blev DeLonghi Dedica EC 680 då den uppfyller alla våra krav. Den bästa kaffemaskinen för dig som vill ha en helautomatisk espressobryggare som sköter sig själv blev dock Philips HD8829 medan en manuell espressomaskin som blev bäst i test var Gaggia Classic.


Bästa espressomaskinen 2020

DeLonghi Dedica EC 680

DeLonghi Dedica EC 680 är den kaffemaskin som är bäst i test. Detta är helt enkelt den bästa kaffemaskinen för dig som vill brygga riktigt gott kaffe varje dag, utan allt för mycket krångel samtidigt som du får vara aktiv under bryggningen. Vi har utsett DeLonghi Dedica EC 680 till den bästa espressomaskinen då den är användarvänlig, enkel att rengöra och snabbt brygger dig en kopp kaffe.

Att som bli espressomaskin bli bäst i test kräver en hel del av maskinen då konkurrensen är hård. Att DeLonghi Dedica EC 680 brygger dig den första koppen kaffe på korta 1 minut och 21 sekunder är dock överlägset bäst. Du kan dessutom använda antingen malt kaffepulver eller E.S.E-Pods och kan därmed själv bestämma hur du vill ha ditt kaffe. Vill du använda malt kaffepulver medföljer det givetvis en smidig tamper.

Det som gör DeLonghi Dedica EC 680 till vinnare som espressomaskin i vårt bäst i test är det faktum att denna bryggare är extremt nätt och kompakt. Det är en relativt billig espressomaskin och den är dessutom endast 149 mm bred och 330 mm hög. Denna espressobryggare i vårt test kunde vi därmed klämma in även i de minsta köken. Du kan förvara tre espressokoppar på toppen av maskinen för att värma upp dessa inför din kaffekokning. De värms då upp av indirekt värme.

Denna kaffemaskin är även bäst i test med sin snygga, klassisk design. Kompaktheten till trots är den stabil och ger en exklusiv känsla till köket. Maskinen har tre enkla knappar, ett vred och ett ångmunstycke på höger sida. Med knapparna kan du starta bryggningen för en enkel eller dubbel espresso samt ångningen av mjölken. Mjölken får du själv hälla upp i en kanna och ånga till perfektion vilket inte är svårt då du får små, mjuka bubblor och fin textur varje gång.

Denna espressobryggare i vårt test får även full pott på den mycket korta uppvärmningen som krävs för att maskinen ska vara redo att brygga den första koppen kaffe. För en espressomaskin med mjölkskummare som du hanterar på egen hand är denna maskin riktigt lätthanterlig för såväl nybörjare som kaffekännare.

DeLonghi Dedica EC 680 är enkel att rengöra och det enda minuset som denna espressomaskin får i vårt test gäller droppbrickan som är något grund och liten.

 • Extremt kompakt design
 • Enkel mjölkskummare
 • Hanterar både E.S.E-Pods och kaffepulver
 • Liten droppbricka

Beskrivning:

 • Typ av maskin: Halvautomatisk
 • Tid för 1 kopp: 1:21 min
 • Tid för 8 koppar: 7:30 min
 • Volym för vattenbehållaren: 10 koppar
 • Kaffesort: Malt kaffepulver eller E.S.E-Pods
 • Koppvärmare: Ja


DeLonghi Magnifica S Ecam 21.117B

DeLonghi Magnifica S Ecam 21.117B är en relativt billig espressomaskin i snyggt format för alla som vill ha en halvautomatisk kaffemaskin. Denna kaffemaskin är inte bäst i test, men faller precis på målsnöret. Här får du underbart gott kaffe varje gång, en snabb bryggprocess och dessutom varma koppar om du använder maskinens koppvärmare.

På korta 1:55 minuter kan du brygga dig en god espresso med fin crema. Eftersom att maskinen är halvautomatisk sköter den all bryggning åt dig. Allt du behöver göra är att fylla på med förmalt kaffe eller hela bönor samt vatten. Trots den nätta konstruktionen rymmer vattentanken hela tolv koppar. Om du vill brygga en cappuccino med denna maskin eller varför inte en caffe latte, då kan du enkelt skumma mjölken på egen hand. Denna espressomaskin har en manuell ångfunktion där du själv skummar mjölken till perfektion. Du får ett jämt skum utan stora bubblor.

DeLonghi Magnifica S Ecam 21.117B har en smart, tydlig display och få knappar där du kan välja vilken sorts kaffe du vill brygga, till exempel en enkel eller dubbel espresso. Du kan dessutom få varmt tevatten genom ångmunstycket vilket ger pluspoäng.

Denna halvautomatiska espressomaskin med mjölkskummare är ett smart val för dig med en mindre plånbok. Den är gjord av kvalitetsmaterial och kommer bli en långlivad kompis i köket. Med denna kaffemaskin kan du få en perfekt kopp kaffe samtidigt som du ändå får vara lite aktiv i kaffeförberedningen med mjölkskummaren. Du får helt enkelt det bästa av två världar och DeLonghi Magnifica S Ecam 21.117B är den bästa kaffemaskinen för hemmabruk. 

Det är en liten espressomaskin med få delar och därmed är den enkel och smidig att rengöra. Genom att ta väl hand om maskinen och avkalka den regelbundet så bibehåller den sin goda kvalitet under många år.

 • Perfekt mjölkskummare
 • Stor vattenbehållare
 • Plånboksvänligt pris
 • Kopparna värms upp med indirekt värme

Beskrivning:

 • Typ av maskin: Halvautomatisk
 • Tid för 1 kopp: 1:55 min
 • Tid för 8 koppar: 7 min
 • Volym för vattenbehållaren: 12 koppar
 • Volym för sumplådan: 14 koppar
 • Kaffesort: Malt kaffepulver eller hela bönor
 • Koppvärmare: Ja


Gaggia Classic

Gaggia Classic är den bästa kaffemaskinen för hemmabruk för dig som letar efter en högklassig espressomaskin som är manuell. Här får du verkligen kontroll över din kaffebryggning, samtidigt som maskinen är relativt liten och nätt och ryms i alla kök.

Gaggia Classic är utrustad med koppvärmare för fyra espressokoppar och en rejäl vattentank. När du har fyllt på med kaffe kan du koka hela 17 koppar innan vattnet är slut. Lika viktigt som valet av kaffemaskin är de bönor du använder för att ge kaffet sin goda smak. Med Gaggia Classic använder du färdigmalt espressokaffe, men du kan även använda E.S.E-Pods för en enkel hantering. För E.S.E-Pods har maskinen en nackdel i det faktum att den inte kan dosera vattnet utan du måste själv höfta. Om du vill göra en äkta espresso på klassiskt vis så medföljer en tamper för att pressa ihop pulvret med.

När du använder Gaggia Classic får du ta fram din inre barista. Här finns inga förprogrammerade bryggprogram utan du gör själv allt arbete från kaffebryggningen till mjölkskumningen. Med en nätt liten espressomaskin som denna kan du alltså få samma resultat som på ett café. Du kan välja att brygga en espresso med mycket crema och om du vill göra en cappuccino med denna maskin behöver den utmärkta mjölkskummaren endast 15 sekunder för att värma upp sig. Du får ett perfekt, mjukt skum med en riktigt fin textur utan stora bubblor.

Designen av Gaggia Classic är perfekt. Det är en manuell espressomaskin som är bäst i test för just manuell bryggning och designen hjälper verkligen till. Maskinen är lätthanterlig och användarvänlig med få val att göra. Den har en stor droppbricka som rymmer en halv liter vatten och du fyller enkelt på vatten i maskinen bakom koppförvaringen. Gaggia Classics nätta design gör att den inte kräver mer utrymme på köksbänken än en ordinär kaffebryggare. Maskinen behöver ganska lång tid på sig för uppvärmning, men det vägs upp av den smidiga rengöringsprocessen.

 • Nätt design
 • Koppvärmare
 • Välkonstruerad mjölkskummare
 • Kan ej dosera vattnet

Beskrivning:

 • Typ av maskin: Manuell
 • Tid för 1 kopp: 3 min
 • Tid för 8 koppar: 8:30 min
 • Volym för vattenbehållaren: 17 koppar
 • Kaffesort: Malt kaffepulver
 • Koppvärmare: Ja


Isomac Millenium

Isomac Millenium är den bästa espressomaskin du kan välja om du drömmer om en riktig cafébryggare. Denna espressomaskin kan bli bäst i test om det inte vore för den långa tid det tar att brygga din första kopp kaffe. Det här är helt enkelt ingen maskin för dig som vill ha en kopp redo inom några få minuter utan snarare för dig som verkligen vill njuta till fullo av såväl kaffebryggningen som drickandet.

Denna espressobryggare har en bredd på 290 mm och en höjd på 390 mm och upptar därmed en stor del av köksbänken. Dessutom väger den 22 kilo som tom vilket gör den till en bastant bryggare du inte flyttar på i onödan. Storleken är en nackdel då den måste placeras på en öppen yta, om den placeras under ett överskåp går det nämligen inte att fylla på maskinen med vatten då detta görs ovanifrån.

Det är en vacker, blänkande italiensk kaffemaskin som inte bara ger dig premiumkaffe utan som även ger en lyxig premiumkänsla till ditt kök. Designen får Isomac Millenium verkligen pluspoäng för och det är den bästa kaffemaskinen för hemmabruk för dig som vill känna dig som en äkta barista. Denna espressomaskin visade i vårt test att den är enkel att hantera efter en kortare inlärningsperiod. Här får du verkligen chansen att experimentera med vatten, kaffebönor och mjölkskumning.

Du kan förvara dina koppar ovanpå maskinen för att värma upp dem med hjälp av indirekt värme. Då har du alltid en varm kopp att servera kaffet i. Att servera kaffet kräver dock en hel del tålamod. Isomac Millenium behöver nämligen enligt tillverkaren 8–10 minuter på sig för att bli tillräckligt varm för att kunna brygga den första koppen kaffe. Som espressobryggare i vårt test behöver den dock snarare runt 20 minuter för att bli tillräckligt varm. Med det sagt kan denna espressomaskin inte bli bäst i test. Väl uppvärmd kan du dock göra en cappuccino i denna maskin på mindre än en minut.

Om du kan förbise den långa väntetid som krävs för att brygga en kopp gudomligt kaffe med Isomac Millenium så får du en väl värd investering. Denna maskin ger dig ett perfekt resultat efter lite träning och kommer kvalitetsmässigt att hålla under många år.

 • Premiumkänsla
 • Perfekt kaffe
 • Uppvärmda muggar
 • Mycket tung
 • Lång uppvärmning av maskinen

Beskrivning:

 • Typ av maskin: Manuell
 • Tid för 1 kopp: 8–10 min
 • Volym för vattenbehållaren: 1,2 l
 • Kaffesort: Malt kaffepulver
 • Koppvärmare: Ja
 • Tryck: 15 bar


Philips HD8829

Philips HD8829 är den bästa espressomaskinen för dig som snabbt och enkelt vill göra en god kopp kaffe. Denna kaffemaskin är nämligen helautomatisk, vilket gör den enkel att använda även för den som inte är så insatt i hur espressomaskiner fungerar. Det är en billig espressomaskin jämfört med konkurrenten i vårt test; Saeco HD8916.

Denna espressomaskin i vårt test klarade av att brygga den första koppen på 1,5 minut och allt du behöver göra är att fylla på vatten, ta fram mjölkbehållaren och trycka på start. Sedan sköter maskinen resten åt dig. Detta är den bästa kaffemaskin du kan välja om du vill ha en maskin med simpel design och utan krångliga funktioner.

Med Philips HD8829 kan du brygga espresso, cappuccino och vanligt kaffe. Det finns en knapp per val och mer komplicerad än så är inte maskinen. Denna cappuccino maskin ger dig samma goda kopp kaffe varje gång. Kaffemaskinen har en inbyggd kaffekvarn så att du får färska, nymalda bönor för varje kopp och mjölken ångas automatiskt till perfektion genom ett munstycke som du placerar på tevattenkranen. Du kan nämligen få även tevatten från denna maskin. Själva mjölken blir mjukt ångad till en riktigt bra textur med klart godkänt resultat även för finsmakare.

Själva maskinen är ganska nätt, men den rymmer ändå en stor kaffekopp. En nackdel med Philips HD8829 är att mjölken och kaffet skiktar sig vid bryggningen. Det är dock inget ovanligt för helautomatiska maskiner och genom att röra om i kaffet med en sked har du snabbt löst det problemet.

Philips HD8829 är relativt enkel att rengöra, vilket är viktigt för en billig espressomaskin som ska fungera utan krångel. Det finns en enkel snabbrengöring av mjölkskummaren som du kan aktivera.

Det är en nätt liten espressomaskin som kräver mer utrymme än en vanlig kaffebryggare men inte mycket mer än så. Den rymmer endast vatten för nio koppar så om du använder den dagligen får du ofta fylla på med både vatten och hela kaffebönor.

 • Smidig användning
 • Enkel rengöring
 • Nätt kaffemaskin
 • Frekvent påfyllning
 • Mjölkskumningen för oväsen

Beskrivning:

 • Typ av maskin: Helautomatisk
 • Tid för 1 kopp: 1:50 min
 • Tid för 8 koppar: 9:30 min
 • Volym för vattenbehållaren: 9 koppar
 • Volym för sumplådan: 10 st
 • Kaffesort: Hela kaffebönor
 • Koppvärmare: Nej


Saeco HD8916

Saeco HD8916 är det bästa valet av kaffemaskin för dig som vill ha en enkel helautomatisk espresso maskin som tar liten plats i köket. I denna kaffemaskin är hela bönor det som används och du kan snabbt och enkelt brygga en god kopp kaffe på endast 1 min 44 sek. Du kan dock även använda förmalt kaffe om det är mer behändigt för dig.

Vattentanken rymmer endast vatten för åtta koppar, så du får regelbundet fylla på den. Sumplådan rymmer dock 14 koppar. Det som Saeco HD8916 får många pluspoäng för är den nätta designen som gör att maskinen ryms i varje kök. Det är en liten espressomaskin med större djup istället för hög höjd som kan rymmas under ett skåp. Kaffemaskinen har en riktigt snygg design med raka, enkla linjer och en premiumkänsla som gör att maskinen ser mycket exklusiv ut.

Att brygga en espresso eller cappuccino med denna maskin är enkelt. Mjölkskummaren susar och gör en hel del ljud ifrån sig, men den tydliga displayen gör det enkel att välja rätt bryggning. Det finns smidiga snabbkappar där du direkt kan välja vilken typ av kaffe du vill brygga. Du kan bland annat brygga en rykande het espresso eller en latte macchiatto.

Om du vill ha en kaffedryck med mjölk sätter du först dit mjölkbehållaren och sedan koppen eller glaset innan du trycker på start. Någon bred kopp ryms tyvärr inte med däremot ett högt glas. Maskinen börjar sedan med en snabb självrengöring innan den börjar förbereda sig inför att brygga kaffet.

Saeco HD8916 är den bästa kaffemaskin du kan välja om du vill ha en enkel helautomatisk bryggare där du ändå kan göra en hel del egna inställningar. Du kan bland annat välja vattentemperatur och malningsgrad på dina bönor.

Maskinen är relativt enkel att rengöra men det frekventa underhållet och den konstanta påfyllningen av såväl kaffe som vatten är en nackdel som kan kopplas samman med den nätta designen.

 • Enkel display
 • Snabbknappar för kaffeval
 • Nätt design
 • Frekvent påfyllning
 • Susande mjölkskummare

Beskrivning:

 • Typ av maskin: Helautomatisk
 • Tid för 1 kopp: 1:44 min
 • Tid för 8 koppar: 9:30 min
 • Volym för vattenbehållaren: 8 koppar
 • Volym för koppar för sumplådan: 14 koppar
 • Kaffesort: Hela bönor eller förmalt kaffe
 • Koppvärmare: Nej

Vanliga frågor om espressomaskiner


Hur avkalkar man en espressomaskin?

Det är viktigt att regelbundet avkalka din espresso maskin så att du inte får några avlagringar i vattnet eller en bismak på kaffet. Du avkalkar den enkelt under rengöringsprocessen med hjälp av ett speciellt framtaget avkalkningspulver. Det vanligaste är att lösa upp avkalkningspulvret direkt i vattentanken och sedan starta maskinen så att medlet sprids i alla rör. Kör sedan maskinen med rent vatten några gånger för att verkligen få bort allt medel. Ofta rekommenderar tillverkaren vilket märke av avkalkningspulver man ska använda.


Vilken espressomaskin är bäst?

Vilken som är den bästa espressomaskinen är en svår fråga. Det beror nämligen mycket på dig och vilken typ av kaffemaskin du vill ha. Om du verkligen uppskattar kaffekonsten kanske en espressomaskin som är manuell passar dig bäst, till exempel den exklusiva italienska kaffemaskinen Isomac Millenium.

Om du inte vill lägga ner mer tid än nödvändigt på ditt kaffe är en helautomatisk maskin bättre, till exempel Philips HD8829. Den kaffemaskin som är bäst i test enligt testets kriterier är DeLonghi Dedica EC 680. Detta är den bästa espressomaskinen för hemmabruk och den håller mycket hög kvalitet. Se till att jämföra så många kaffemaskiner som möjligt och verkligen fundera på vilken typ av bryggare som skulle passa dig bäst. Ditt livs bästa espressomaskin är den som är enklast att använda, som är smidig att rengöra och som är inom din prisklass.


Vad kan man göra med en espressomaskin?

När det kommer till frågan om vad du kan göra med en espressomaskin så finns det knappt några begräsningar. Detta är verkligen en versatil kaffemaskin som du kan experimentera mycket med.

Dels kan du brygga en klassisk espresso med crema. Om någon i sällskapet vill ha bryggkaffe kan du spä ut den med vatten för att få en cafe americano som liknar bryggkaffe i smaken. Använd en espressomaskin med mjölkskummare för att skapa kaffedrycker såsom cappuccino, cafe latte eller kaffe macciato. Det finns mycket att upptäcka med din nya kaffemaskin och många kaffevarianter att smaka. Dessutom kan du få helt nya smaker genom att testa nya bönor.

En manuell espressomaskin som är bäst i test när det kommer till allt du kan göra med den är Isomac Millenium. Denna espressomaskin i vårt test är mycket versatil och plockar verkligen fram den äkta baristan i dig.


Hur länge håller en espressomaskin?

Den bästa kaffemaskinen för hemmabruk ska hålla i många år och brygga många goda koppar kaffe. Espressomaskiner är generellt tillverkade av material som håller hög kvalitet och oavsett vilken prisklass du väljer så kan du förvänta dig att använda din maskin under många års tid. De har helt enkelt en lång livslängd.

Hur länge just din espressomaskin kommer att hålla beror dock på en rad olika saker, bland annat på hur ofta du använder den och på hur väl du använder den. En väl omhändertagen och rengjord espressomaskin kommer att hålla i många långa år. En espressomaskin kan hålla i allt från två år om du använder den flera gånger per dag eller i långt över tio år om du tar väl hand om den.

Om skribenten

Angelica

Leave a Comment