Försäkringar

Livförsäkring – så här hittar du bästa livförsäkringen 2024

Skriven av Rebecca

En livförsäkring är en försäkring som ger efterlevande en ekonomisk trygghet om du skulle gå bort i förtid. Det är en riskförsäkring som betalas ut som ett förutbestämt engångsbelopp.

Många försäkringsbolag erbjuder privata livförsäkringar och du kan i regel välja vem som ska vara förmånstagare. Innan du bestämmer dig för en livförsäkring är det bra att jämföra flera olika. Hos Försäkringsguiden kan du se deras bäst i test om livförsäkringar där det finns många olika försäkringar att välja mellan.

Vilken livförsäkring är bäst 2024?

Vilken livförsäkring som är bäst är individuellt. Det är många faktorer som avgör och därför är det viktigt att läsa olika jämförelser. Är du ute efter ett högt försäkringsbelopp bör du jämföra de försäkringsbolag som erbjuder högsta beloppen.

Månadspremien och eventuella åldersgränser kan också vara viktiga faktorer. Det är viktigt att läsa på om livförsäkring och framför allt särskilda villkoren för att hitta rätt.

Vad krävs för att få teckna en livförsäkring?

Olika försäkringsbolag har lite olika krav. Därför är det viktigt att jämföra livförsäkringar. Några vanliga krav är att du ska vara 18 år fyllda, sedan finns det en övre åldersgräns. Åldersgränsen kan variera från runt innan du fyllt 60 år och 70 år. Några andra vanliga krav är:

  • Att du ska vara bosatta och folkbokförd i Sverige.
  • Du ska fylla i en hälsodeklaration som kan vara ganska omfattande.
  • Försäkringen gäller inte om du ägnar dig åt riskfyllda aktiviteter.

Det är viktigt att vara sanningsenlig när det gäller hälsodeklarationen eller om du intygar att du är fullt frisk. Skulle det framkomma i efterhand att du inte varit sanningsenlig kan försäkringen upphöra att gälla. Det kan vara bra att läsa på om rätten till ekonomisk ersättning då det kan finnas flera försäkringar som kan ge skydd till efterlevande.

Vad kostar en livförsäkring?

Månadskostnaden för en privat livförsäkring baseras vanligen på försäkringsbeloppet och försäkringstagarens ålder. Ett högre försäkringsbelopp ger en högre månadskostnad och månadskostnaden stiger med del försäkrades ålder.

Exakta kostanden får du lättast fram när du jämför olika livförsäkringar. Ibland kan även individuella faktorer påverka premien. Du kan även teckna flera livförsäkringar om du vill ge flera familjemedlemmar en trygghet om något händer.

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Om skribenten

Rebecca