Träning & fritid

Bästa weekend i höst – 5 europeiska pärlor

Skriven av Rebecca

Bästa weekend i höst – hur och var spenderas den? Äntligen är det dags att planera weekend inför hösten, ett tillfälle att ta en paus från den dagliga rutinen och uppleva nya äventyr. Packa dina väskor och förbered dig på att njuta av de bästa weekendresorna denna höst. Från det romantiska Frankrike till det charmiga Italien, vi listar de fem bästa weekendresorna för att du ska kunna skapa oförglömliga höstminnen.

Höstens hemligheter i Paris, Frankrike

Är den bästa weekend i höst en trip till Paris? Ja, en utan dem i alla fall. När vi talar om Europa är det svårt att ignorera Paris romantiska charm. Paris är en destination som passar alla, från par som söker romantik till ensamresenärer som vill förstå den djupa franska kulturen.

Det är nu du har möjlighet att besöka Louvren, hem för några av världens mest kända konstverk, utan att behöva trängas med sommarturisterna. Eller kanske föredrar du att vandra genom de livliga gatorna i Montmartre, en stadsdel känd för sina konstnärer och bohemiska livsstil. Kolla gärna på filmen Amelie från Montmartre innan besöket. Och om du vill ha en äkta smak av fransk gastronomi, överväg att delta i en matlagningskurs där du lär dig att laga de mest älskade rätterna i det franska köket.

Magiska vyer i Plitvice, Kroatien

En av de bästa weekend i höst går till Plitvice, Kroatien.

Kroatien, landet som mest är känt för sina stränder och historiska städer, har en skatt att avslöja när hösten kommer – Plitvice sjöarnas nationalpark. Unescos världsarvspark är en naturskön plats, fylld med vattenfall, sjöar och skogar. På hösten tar landskapet en magisk vändning när löven ändrar färg från grönt till varierade nyanser av gult, orange och rött. Vandring genom parkens slingrande stigar är en oförglömlig upplevelse, särskilt när du passerar de turkosa sjöarna och underbara vattenfallen.

Romantisk avkoppling i Toscana, Italien

Höst är vinhöstsäsongen i Toscana, den perfekta tiden att besöka regionens historiska vingårdar. Du kan lära dig om vinproduktionen, delta i vinprovningar och njuta av det fantastiska landskapet. Ängarna, skogarna och vinfälten är klädda i gyllene färger, vilket skapar en oslagbar atmosfär av romantik och avkoppling.

Hus från renässansen, medeltida slott och charmiga bondgårdar är tillgängliga för boende, där du kan känna den autentiska italienska livsstilen. Maten i Toscana är lika njutbar som vinet, med hemlagade pasta, färsk olivolja och lokal ost på menyn. Toscana är inte bara ett resmål, det är en upplevelse för alla sinnen.

Kulturell weekend i Wien, Österrike

En annan av de bästa weekend i höst vi vill tipsa om är Österrikes huvudstad, Wien, som är en perfekt höstdestination för kulturälskare. Staden, som är en blandning av barock arkitektur och moderna byggnader, erbjuder en rik historia och ett pulserande konstliv. På hösten organiseras olika musikfestivaler och konstutställningar, vilket gör staden ännu mer livlig och kreativ.

Schönbrunn-palatset är ett måste för alla besökare. Dess fantastiska arkitektur och vackra trädgårdar är ännu mer imponerande under hösten. För matälskare erbjuder Wien många traditionella kaféer där du kan prova på den berömda wiener schnitzel och de läckra konditorivarorna. Reser du med barn hittar du tips på resevagnar här.

Bästa weekend i höst på hemmaplan: Naturäventyr i fjällen

Vi vill slå ett slag för en höstweekend i svenska fjällen. Fjällen bjuder på en unik möjlighet att koppla från världens brus och verkligen komma i kontakt med naturen. Här kan du vandra genom stora, öppna landskap och följa leder som slingrar sig genom fjällbjörkskog och över klippiga toppar, varifrån du kan se milsvida utsikter över det storslagna landskapet.

Om du är fiskeentusiast, kommer du att älska de klara sjöar och floder som sträcker sig över området. Där finns chans att fånga allt från fjällröding till öring. Många av sjöarna och vattendragen ligger i skyddade områden där naturen får vara i fred, vilket gör fisketillfället till en ännu mer speciell upplevelse.

För de som är intresserade av vildmark och överlevnad kan det vara en bra idé att ta en överlevnadskurs i fjällmiljö. Här kan du lära dig allt från att starta en eld utan tändstickor till att bygga ett skydd med de material som naturen erbjuder. Det är en praktisk och rolig upplevelse som ger dig en djupare förståelse och respekt för naturen. Är det en naturupplevelse i fjällen, eller någon europeisk storstad, som blir din bästa weekend i höst?

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Om skribenten

Rebecca