Träning & fritid

Bästa perioden för jakt i Sverige

Skriven av Rebecca

Jakt är inte bara en hobby för många svenskar; det är en tradition, en koppling till naturen och ett sätt att förvalta vårt viltbestånd. Men när är det egentligen bäst att jaga i Sverige? Nedan går vi igenom de bästa perioderna för olika typer av jakt.

1. Älgjakt

Älgjakten är kanske den mest typiska jakten i Sverige. Den startar traditionellt den första måndagen i oktober, med undantag för vissa regioner. Denna jakt kan variera från några dagar till några veckor beroende på kvot och område.

Behöver du en radio för att kommunicera med jaktlaget kan du kika på följande länk: https://www.bearplayshop.se/jaktradio-radiotillbehor/jaktradio/

2. Rådjursjakt

Rådjursjakten har två huvudperioder och är också en av de mer populära i Sverige. Den första börjar i augusti och den andra under vintersäsongen, oftast i december. Jakten på råbock inleds i mitten av augusti, vilket erbjuder jägare chansen att uppleva den svenska sommaren i skogen.

3. Fågeljakt

Fågeljakten börjar vanligtvis i augusti med jakt på skogsfågel som tjäder, orre och ripa. Senare under hösten utvidgas jakten till att inkludera änder och gäss när de börjar flytta söderut.

4. Småviltjakt

För dem som är intresserade av småvilt, som hare och räv, börjar jaktsäsongen oftast i september eller oktober och kan fortsätta genom hela vintern. Vintervädret kan faktiskt göra det lättare att spåra dessa djur i snön.

Slutsats

Sverige erbjuder en mängd jaktmöjligheter genom året, och varje säsong har sina egna speciella höjdpunkter. Just nu är det exempelvis björnjakten som är igång. Innan du ger dig ut, kom ihåg att alltid kontrollera aktuella jaktregler och tider för ditt specifika område. God jakt!

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Om skribenten

Rebecca