Träning & fritid

Bästa tipsen för att hitta din drömgitarr

Skriven av Rebecca

Att hitta rätt gitarr kan vara en utmaning, men det är viktigt för att få ut det mesta av din musikaliska resa. Här är några tips för att hitta den perfekta gitarr för just dig.

Så här hittar du den rätta gitarren

Tänk på vad du vill använda den för

Om du planerar att spela på scener eller bara spela för din egen njutning hemma är det viktigt att välja en gitarr som är lämplig för det syftet. Om du till exempel spelar i en stor arenaföreställning behöver du en stark gitarr med god ljudkvalitet.

Hitta en gitarr som passar din stil

Om du är en bluesgitarrist behöver du en gitarr med en mjuk och bluesig ton, medan en heavy metal-gitarrist behöver en gitarr med en kraftfull och hög ton. Tänk på vilken musikstil du spelar och välj en gitarr som passar din musikaliska preferens.

Pröva flera gitarrmodeller

Det är viktigt att pröva en mängd olika gitarrmodeller innan du väljer en. Var noga med att spela på både elektriska och akustiska gitarrmodeller för att se vilken som fungerar bäst för dig.

Gitarrens historia

Gitarren har en lång historia som sträcker sig tillbaka till antika Grekland där den första gitarren, lyren, uppfanns. Genom åren har gitarrmodellen utvecklats och förbättrats, från de tidiga gitarrmodellerna med en enkel kropp till dagens avancerade elektriska gitarrmodeller med flera strängar och mikrofoner.

Hitta din gitarr

These Go to 11, TGT11, är en familjär musikaffär som har en stor samling gitarrmodeller från världens ledande tillverkare. Butiken har en passion för musik och vill hjälpa dig att hitta den gitarr som passar dig bäst. Du kan besöka deras fysiska butik i Stockholm eller handla online på deras webbplats. TGT11 erbjuder också en rad tjänster för gitarrister, inklusive reparationer och underhåll.

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Om skribenten

Rebecca