Recensioner

Mode en viktig del av livet

Skriven av Rebecca

Vissa saker är grundläggande för överlevnad. Mat och dryck är ett måste, likaså någonstans att bo. Du behöver kläder för att skyla kroppen och skydda dig mot vädrets makter. Men därutöver finns det stort utrymme för lite mer. För livet handlar inte bara om att överleva, det är också viktigt att trivas och ha det bra. Både fysiska, mentala och känslomässiga behov är en del av livet.

Mode är en sådan sak som kan göra dig glad. Du behöver inte vara en slav under mode för att uppskatta något nytt och fräscht. Något som är trendigt och som passar så bra med din personlighet. Kläder är ofta ett sätt att visa upp vem du är. Vad du har för intressen och åsikter.

Snygga kläder för alla smaker

 Ibland måste du klä dig på ett speciellt sätt på jobbet, det förväntas av dig när du representerar företaget. Men på fritiden är det fritt fram att välja det du själv tycker om. Då kan du verkligen ha det roligt och känna dig moderiktig. Alla har sin egen, personliga smak, vilket gör livet så mycket mer intressant. I en och samma familj kan du ofta se olika stilar. Här är det rea på hoodies för herr.

När du är på offentliga uppdrag kanske du inte får välja dina kläder själv. Då kan det ibland bli lite fel, men det är inte mycket du kan göra åt det. Det är bara att bita ihop tänderna och göra det bästa av situationen. Och hoppas på att ledningen väljer annorlunda inför nästa uppvisning. Aftonbladets artikel tar upp frågan om hur svenskarna ska klä sig till vinter-OS.

Klä sig snyggt på jobbet

De flesta arbetsplatser lägger sig inte i hur de anställda klär sig, speciellt om det är fråga om ett vanligt kontor. För den som sitter i receptionen eller har kontakt med kunderna kan det vara en annan fråga. Men om du bara sitter där och jobbar för dig själv gör det ingenting om du har en speciell smak.

Därför kan du välja hur du ska se ut. Klä dig i sådant som får dig att känna dig bra. Som gör att du står rak i ryggen och är redo för det mesta. För kläder kan ha ett stort inflytande på ditt självförtroende. Och med tanke på hur många timmar du tillbringar på jobbet är det en viktig plats att börja med. Även prinsessor trivs i snygga, moderiktiga kläder.

Mode genom tiderna

I flera hundra år har mode varit en stor del av människors liv. Allt från den tid då de klädde upp dockor och visade upp för de rika, de som hade råd att tänka på mode. Nu för tiden kan alla följa med trender, mer eller mindre. Det finns kläder för alla plånböcker, vilket öppnar många möjligheter.

Så det är inte svårt att klä sig på ett personligt sätt, vare sig du följer med trenderna eller är helt emot det. Var och en kan välja det hen tycker om, och urvalet är verkligen stort. Variation är bra, för det handlar om så mycket mer än bara överlevnad. Det är en fråga om att trivas och må bra, på alla sätt och vis. Kläder är bra både för att skyla, men också för att sprida glädje.

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Om skribenten

Rebecca