Hem & hushåll

God och sund mat varje dag

Skriven av Rebecca

Alla mår bra av att äta riktig mat. Minst en sund måltid per dag, men gärna flera stycken. Det enda problemet är att det tar både tid och energi att laga mat. Vilket är en bristvara i många familjer. Lunchen är ofta inget problem. Barnen äter i skolan och du kan ta Dagens rätt. Men middagen är något som du själv måste tänka på. Som tur är finns det flera bra tips som kan underlätta kvällen.

Till att börja med är planering viktig. Antingen du gör det själv eller köper hem matkassar så är det bra att ha en plan. Bland annat innebär det att du bör ha de grundläggande basvarorna hemma, hela tiden. Fyll på vartefter de tar slut så du aldrig står utan. Typ pasta, ris och olivolja, som ju har blivit så viktiga för svenska familjer. Det finns bra mallar på nätet om du inte har lust att planera själv.

Välj bra mat för hela familjen

Med matkassar är det ganska enkelt att äta sund och god mat varje dag. Deras recept är speciellt framtagna för att ge dig allt du behöver. Ibland kan du göra dem lite extra speciella, med sådant som du själv tycker om. Andra gånger är det samma meny för alla. HelloFresh kan ge dig en personlig matkasse.

För att hitta den allra bästa matkassen kan det vara bra att jämföra. Dels ser du ju på priset, för det är inte helt oviktigt. Smak och råvaror är något annat som är rätt så individuellt. En del vill bara ha organiska varor, vegetariska, laktosfria och så vidare. Sedan är det ju också frågan om de levererar där du bor. Gröna kassen hjälper dig välja rätt.

Hur du väljer matkasse

Du kanske avskyr att laga mat, och gör det bara för att familjen måste äta. Eller så har du ont om tid på vardagarna, även om du egentligen trivs vid spisen. Sedan finns det många som ser matlagning som ett sätt att umgås. Svenska Dagbladet berättar om kändisen som älskar att laga mat tillsammans med familjen. Alla kan göra mycket med en matkasse. Det du ser på är bland annat:

  • Svårighetsgrad
  • Hur snabblagad maten är
  • Priset
  • Kvalitet på ingredienserna
  • Hur mycket du själv måste ha hemma
  • Barnvänliga
  • Tydliga recept
  • Utrymme för att improvisera
  • Typ av mat

När du ser på alla de här faktorerna är det självklart att inte alla matkassar är likadana. Ta dig tid att välja en som verkar bra för just din familj. För tanken är att middagen ska bli lättlagad, god och sund. Du ska få lite andrum i vardagen, och tillräckligt med energi för att tillbringa kvällen med det du vill.

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Om skribenten

Rebecca