Hem & hushåll

Badrumsbelysning som är effektiv

Skriven av Rebecca

För många familjer är badrummet ett av de mest använda rummen i hemmet. Speciellt om du bara har ett, och ni är flera stycken som ska dela. Därför är det viktigt att badrummet fungerar, att det är väl planerat och effektivt. Men det är ju inte hela tanken bakom ett badrum. Det är också här som du slappnar av och tar dig tid för dig själv.

Därför är både funktionalitet och atmosfär viktiga när det kommer till badrummet. Du behöver tillräckligt med belysning för att se vad du håller på med. Men också chansen att dämpa allt lite när du vill bada eller ha en spa-upplevelse. Du behöver ha dina saker inom räckhåll, men också tillräckligt med plats att röra dig på. Nyckeln är planering

Börja med belysningen

Det är inte alltid så lätt att inreda badrummet som du önskar. Utrymmet är vanligtvis begränsat, och det kan bli dyrt med en totalrenovering. Vad du däremot kan göra något åt är lamporna, eller belysningen i allmänhet. Satsa på lite olika former av ljus, kanske både en taklampa och några på väggen. Det gör det enklare att skapa den stämning du behöver för de olika aktiviteterna. Snygg och effektiv belysning för ditt badrum.

Levande ljus är alltid mysigt, men du behöver också riktiga lampor. Dels ska du se ordentligt när du sminkar dig, eller vad du än gör i badrummet. Men du behöver inte ha något starkt lyse om du vill bada och ta hand om dig själv lite grand. Många tycker det är skönt att slappna av i badrummet efter en lång dag på jobbet. Skala av sig den professionella klädseln och riktigt tvaga bort stressen. Sedan är du redo för en härlig kväll med familjen. Expressen tipsar om hur du skapar en härlig atmosfär i badrummet. 

Vad du behöver i badrummet

Tre saker är viktiga i ett badrum. Handfatet, toaletten och dusch eller badkar. Allting annat är där för att underlätta bruket av de här möblerna om du kan kalla dem för det. Handdukar, skåp, mattor, och lampor. Små saker och detaljer som ger dig en härlig helhet.

Som tillsammans skapar en atmosfär som är både inbjudande och som fungerar på vardagsmorgnarna. Så ta dig tid att planera badrummet. Skaffa lampor som ger dig både tillräckligt med lyse och lite stämning. Gör plats för relax, för det har alla behov av någon gång ibland. Du förtjänar ett badrum som du trivs med.

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Om skribenten

Rebecca