Elektronik

GPS-spårare? så här väljer du bästa GPS-spårare

Skriven av Rebecca

Det har blivit allt lättare att hitta bra GPS-spårare som inte är stora och skrymmande. Det bidrar till att det går smidigt att spåra fordon, dyrare utrustning, husdjur och vid behov närstående. Du kan exempelvis ge ditt barn en spårsändare för ökad trygghet i okända områden.

Bland annat har Prylstaden  GPS-spårare som täcker många olika behov. Vilken modell som är bäst beror på vart GPS-trackers ska placerar och vilken funktion den ska ha.

Tips på hur du väljer rätt GPS-spårare

Ska du placera GPS-spåraren i en bil eller annat fordon finns det produkter som går att koppla ihop direkt till fordonet. Det kan exempelvis vara genom att koppla in fordonets OBD-uttag. På så sätt kan data användas för att föra en körjournal. Har du flera bilar i exempelvis företaget ger det även en bra överblick över vart de befinner sig i realtid.

Till husdjur som hund och katt kan en mindre GPS-spårare vara ett bra alternativ. Det finns produkter som är framtagna för olika djur och som går att koppla ihop med en mobiltelefon. GPS till djur används även till kor för att följa vart djuren befinner sig och undvika incidenter.

Till barn finns det GPS-spårare som har lite mer funktioner. Det kan vara möjlighet att larma om barnet går vilse eller att kunna kommunicera med varandra på flera olika sätt. Även för äldre som behöver lite mer stöd finns det speciella alternativ som inte är inkräktar på personliga integriteten.

GPS-spårare finns även speciellt framtaget för att passa specifika fordon. Det gör att du kan välja en GPS som passar till båten, fyrhjulingen eller arbetsmaskiner. Genom att välja produkter som är framtagna för vissa miljöer och med specifika funktioner blir investeringen prisvärd.

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Om skribenten

Rebecca