Recensioner

Lätta resväskor med och utan hjul – Bäst i Test

Skriven av Rebecca

Det finns inget värre än att vara tvungen att dra med sig en tung resväska på resan och att lyfta upp och ner den från hatthyllor och rullband. För att inte tala om hur jobbigt det är att dra en tung väska över trottoarkanter och gå längre sträckor med. Idag finns det många resväskor som är lättare att bära eftersom de är tillverkade av moderna material.

Fyra bra resväskor

Här ska vi titta närmare på några lätta resväskor som har fått mycket höga betyg:

  • Samsonite Lite-DLX Expanderbar – 79 cm – 4 hjul
  • Epic POP 6.0 55 cm 4 hjul
  • Samsonite Lite-Shock Spinner 55 cm
  • Tiger of Sweden – Printel

Samsonite Lite-DLX Expanderbar är en tygväska av polyester som tillverkas med ett oregelbundet vävmönster och den har flera snygga läderdetaljer. Väskan har fyra hjul som rullar i olika riktningar, dragkedjor som går två vägar och ett TSA-kombinationslås. Med en volym på 106 liter som expanderar till 119 liter är det en lättare väska som rymmer en hel del.

Epic POP 6.0 är en stilren väska som är tillverkad av extremt lätt ABS-komposit som även kallas för PureTECH. Den första modellen POP kom ut 2006 och detta är den sjätte generationen och den bästa hittills. POP har fyra dubbelhjul, vilket låter dig styra den åt alla riktningar utan problem. Inuti har den packavskiljare, packband och fickor som gör det enkelt att organisera packningen. POP 6.0 finns i flera olika storlekar.

Den lättaste väskan i Samsonites Curv®-kollektion är Lite-Shock. Den är tillverkad av Samsonites egenutvecklade material Curv. Väskan har maximal stöttålighet trots sin minimala vikt. Resväskan med hårt skal har självförstärkande konstruktion, naturlig design och komponenter som är extremt lätta. Med fyra hjul och ett TSA-kombinationslås, låsbara dragkedjor och handtag upptill och på sidorna är det den perfekta väskan för både korta och långa resor.

Tiger of Sweden – Printel är till för dig som vill ha ett riktigt snyggt och exklusivt handbagage. Väskan är tillverkad av äkta läder, med tvåvägsdragkedja och måtten 29 x 40 x 8.2 cm. Den väger endast ett halvt kilo och är därför perfekt att ha med på flyget som handbagage.

Testet har genomförts genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra i syfte av att få fram den bästa. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Om skribenten

Rebecca